image001

Als triatleet wil je super fit zijn. Door de vele, langdurige inspanningen wordt je lichaam gedwongen tot het uiterste te gaan. De belasting die gevraagd wordt van je lichaam strookt niet altijd met de getraindheid van je lichaam. Belasting en belastbaarheid kunnen dan uit balans raken. Hierdoor ontstaan blessures.

SMC Rijnland is een groot fysiotherapeutisch centrum dat gevestigd is in hartje Leiden. SMC Rijnland heeft met een groot team van therapeuten veel kennis en kunde te bieden. Naast sportfysiotherapie, manuele therapie en dry needling biedt SMC Rijnland ook echografisch onderzoek, shockwave therapie en inspanningstests aan.

Triatleten willen bij een blessure zo snel mogelijk weten waar ze aan toe zijn. SMC Rijnland springt daarop in door echografisch onderzoek in te zetten. Dit onderzoek kan uitsluitsel bieden over de aanwezigheid en omvang van bijvoorbeeld een spierscheur, hielspoor of verkalking in de schouder. Hierop wordt een behandelplan gemaakt. Een onderdeel van dat plan kan bijvoorbeeld shockwave therapie zijn. Een innovatie op het gebied van fysiotherapie. Shockwave therapie biedt een reële kans op herstel bij bijvoorbeeld MTSS (shin splints), hielspoor, een jumpers knee, etc.

Inspanningstests hebben als doel de maximale zuurstofopname van de sporter te bepalen. Hiermee kan de fysieke fitheid in kaart gebracht worden. Dergelijke tests kunnen bij SMC Rijnland afgenomen worden op zowel de fiets als de loopband. Dit maakt de tests bijzonder geschikt voor de triatleet.

SMC Rijnland heeft naast de verbintenis met de TVB ook samenwerkingsverbanden met onder andere de volgende partijen: KNHB NED XI Heren, L.H.C. Roomburg, Voetbalvereniging UVS, K.S.R.V. Njord, Leiden Marathon en Triatlonvereniging De Zijl.

Contactgegevens

SMC Rijnland Fysiotherapeuten Oosterkerkstraat 1
2312 SN Leiden
071-341 13 12 info@smc-rijnland.nl www.smc-rijnland.nl

Openingstijden

  • Maandag 07.30 – 20.00 uur
  • Dinsdag 07.30 – 21.00 uur
  • Woensdag 07.30 – 18.00 uur
  • Donderdag 07.30 – 18.00 uur
  • Vrijdag 07.30 – 18.00 uur
  • Zaterdag 08.00 – 14.00 uur