Op 18 februari was het alweer tijd voor de tweede club competitie wedstrijd van dit jaar. Hieronder de uitslagen en een leuk verslag van Koen over zijn deelname.

Het was een regenachtige zondagochtend midden in februari en een aantal mensen in het blauw verzamelden zich in het Leeuwenhorstbos voor de tweede TVB clubcompetitie van het jaar: de bosloop. Hoewel de weergoden ons deze dag minder goed gezind waren, stond de organisatie in volle enthousiasme klaar om de lopers op te vangen. Het parcours was in de ochtend al uitgezet en iets korter dan de aangekondigde 2km per ronde maar ook dat mocht de pret niet drukken.

Na een welkomst- en uitlegspeech van Cees en een aanwezigheidscheck van Kees konden wij als lopers ons opstellen voor het startsignaal. Hoewel ik geen idee had hoe de route precies eruit zag werd ik al gelijk naar de eerste rij geduwd en na het start signaal vormde ik samen met Nico en Jesse een klein kopgroepje. De waarschuwingen vooraf bleken al snel niet voor niks en richting de eerste bocht was het behoorlijk glibberen, glijden en plassen ontwijken. Waar het kon zocht ik de berm op om iets meer grip te hebben en mijn tempo te houden. Gedurende de eerste ronde bleef Jesse in mijn kielzog, waardoor ik enigszins gedwongen werd om het tempo hoog te houden.

Bij passage van de start-finish de nodige aanmoedigingen mogen ontvangen van het publiek en vol goede moed gingen we de volgende ronde in en opzoek naar de beste plekken om mijn voeten te zetten (lees: minst slechtste). Halverwege de tweede ronde merkte ik dat Jesse wat ruimte toegaf. Ik wist niet of het tactiek was of dat hij daadwerkelijk loste, dus deed ik mijn best om mijn tempo vast te blijven houden. Tegen het einde van de tweede ronde stapte ik in een plas waardoor het bagger letterlijk om mijn oren vloog. Gelukkig regende het nog steeds zodat het in ieder geval een beetje weg zou spoelen. Gedurende de derde ronde begon ik ook andere lopers in zicht te krijgen om naar toe te lopen. Met een duim omhoog bij het passeren glibberde ik door naar de laatste ronde. Na nog een bijna valpartijtje in de laatste ronde kwam ik na iets meer dan een halfuurtje over de finish.

Vervolgens mij nog even bij de organisatie en toeschouwers gevoegd voor een korte na bespreking en uiteraard het aanmoedigen van de lopers die nog in de race waren. Voor iedereen die binnen was stond de koffie en thee al klaar, en nadat ook de laatste lopers onder luid gejuich over de finish waren werd de ochtend langzaamaan afgerond.

CCCie onwijs bedankt voor de organisatie en het hooghouden van de sfeer. Zeker op dagen als deze waar het weer wat tegen zit, zijn dit de redenen om toch eropuit te gaan. Op naar de volgende!

De volgende club competitie wedstrijd is de Run-Bike-Run-Bike op 16 maart.

Over de auteur

Laat een antwoord achter