Het allereeste club competitie evenement van dit jaar is alweer voorbij. Een duo-loop waarbij je samen mocht fietsen en lopen. Hieronder de uitslag van dit evenement en hoe Jeroen Went dit ervaren heeft.

Zaterdag 13 januari: de aftrap van de Clubcompetitie 2024. En voor wat nieuwere leden: bij de clubcompetitie “win” je door je eindtijd steeds goed te voorspellen. Vandaag stond de duoloop op de agenda. Mijn vaste duo loop maat bleek te zijn overgelopen dus liep ik vandaag als gelegenheidsduo samen met Arie Plug, met een ingeschatte tijd van 1u25 op twee rondes waarbij iedere ronde ongeveer 10km zou zijn.


Bij de enthousiasmerende uitleg van Cees van der Valk bleek al dat het rondje geen 10km zou zijn, wat later bleek 7,6km te zijn.


Met een heus startschot werden rond 9.00u zo`n twintig TVB-ers & introducees losgelaten. Ik had het plan om iedere twee kilometer te wisselen met Arie. Al vrij snel werd duidelijk dat anderen al sneller wisselden en omdat wij niet al te eigenwijs wilde zijn gingen we steeds na 1,5km wisselen. Wat ook ongeveer zorgde dat één ronde in 5 verdeeld kon worden. Arie was in een bloedvorm en we hadden een goed tempo te pakken. We konden wel zien dat er één duo iets sneller zou zijn (Geert & Mark), dat was hun gegund.


Er waren geen momenten van verzwakking en we hebben heel constant onze beurten kunnen maken. En zo gingen na ongeveer een uurtje richting de erwtensoep die na de finish op ons stond te wachten. Na de finish overgehaald om toch nog wat te gaan uitlopen en wel in tegenstelde richting zodat we ook de laatste lopers konden aanmoedigen.


Met dank aan Franck van Graas voor de gastvrijheid bij Staro. En uiteraard een dankjewel aan de club-competitie-commissie, het wordt zo gewaardeerd en was ook vandaag weer echt geslaagd. Daarbij, de erwtensoep was erg lekker. Zie hieronder de uitslag.

Over de auteur

Laat een antwoord achter