Zaterdag 16 maart was het alweer tijd voor de derde clubcompetitie wedstrijd van dit seizoen. Een run-MTB-run-MTB, over het strand en door het tweede gedeelte van het MTB parcours van Noordwijk. Deelnemer Jeroen van der Valk schrijft over deze wedstrijd zijn verhaal.

Na een paar warme dagen was het weer toch weer wat kouder geworden, met zelfs een erg koude wind. Voor het hardlopen was de ronde 1.5km en de MTB ronde was bijna 5km. Met 12 deelnemers aan de start was het gezellig druk. Vantevoren moesten we zoals altijd een tijd opgeven, want bij de clubcompetitie hoeft de snelste niet te winnen, maar degene die het dichts bij zijn of haar tijd zit.

Bij de start moesten we allemaal op 1 lijn staan om vervolgens weggeschoten te worden om aan de wedstrijd te beginnen. Het looprondje begon over een mooi schelpenpad waar iedereen zijn tempo begon te vinden voordat we het duin over mochten het strand op. De beklimming over het duin was natuurlijk van zand en zwaar, op het strand stond het water hoog maar wel hard genoeg om te kunnen lopen.

Tijdens de loopronden hadden we nog een onverwachte toeschouwer, er was namelijk een zeehondje op het strand, ik denk dat deze speciaal naar ons kwam kijken! Na de aanmoedigen was het snel alweer tijd om de MTB op te springen om aan de mountainbike ronde te beginnen. Het veld was al wat uit elkaar getrokken waardoor iedereen 1 voor 1 begon aan de mtb ronde. Het mtb parcours was een paar weken ervoor opgeknapt dus goed te doen.

In de eerste ronde van de MTB heb ik mij een klein beetje ingehouden om de tweede ronde ook nog fris te zijn voor het lopen en de tweede ronde door te kunnen fietsen, dit pakte goed uit want ik heb nog deelnemers kunnen inhalen in de tweede MTB ronde.

Ik heb weer enorm genoten van deze wedstrijd en kijk uit naar de volgende.

De volgende clubcompetitie wedstrijd is vrijdag 12 april, een duo-swim.

Zie hieronder de uitslag:

Over de auteur

Laat een antwoord achter