Afgelopen woensdag was het weer tijd voor een nieuwe ronde van de clubcompetitie. Deelnemer Arie deelt zijn ervaring met ons. Ondanks dat veel mensen verhinderd waren door bijvoorbeeld de vele diploma uitreikingen waren er toch 11 dappere strijders komen opdagen.

Tot laat in de middag is de clubcompetitiecommisie nog bezig geweest om op de baan van RTV de bollenstreek te kunnen fietsen. Helaas was het niet gelukt, waardoor de plannen gewijzigd moesten worden. Door de verbouwing aan de spekkenlaan konden we ook niet het standaard rondje puntenburg doen, dus wat creativiteit was vereist.

Uiteindelijk werd de fietsronde het rondje puntenburg verlengt met het standaard opwarm rondje van de loop trainingen. Vervolgens 4 ronden op de baan. Als toetje mochten we nogmaals het fietsrondje doen. Een echte bike-run-bike dus.

Bij de start werden we streng aangesproken gezien bij de vorige clubcompetitie zelfs juryleden van de triathlon van noordwijkerhout met mach 3 park ferme binnen vlogen. Niet afgestapt voor de streep betekent direct DSQ! Vervolgens startte we met een mass start. Direct schoten Koen en Nico uit de startblokken en lieten de rest op flinke achterstand achter. Ik kon me aardig meten met Geert en we wisselde zo af en toe van positie tijdens het fietsen. (Uiteraard op 12 meter afstand, of toch niet 😉 ).

Bij de wissel kon ik goed merken dat mijn laatste triathon een 1/8 was en Geert net de ironman van Hamburg had gedaan. De laatste weken had ik meerdere keren de wissel van fiets naar hardlopen goed geoefend tijdens de combinatietrainingen, hier kon ik Geert achter me laten. Helaas voelde ik na 200 meter een kramp in beide kuiten opkomen en moest na 300 meter even goed rekken en strekken. Daarna kon ik niet echt meer aanzetten en heb ik de rest rustig aan gedaan.

Na de finish was het nog even kort bij praten, er kwam een flinke bui aan dus de meeste gingen er snel vandoor om nog enigszins droog thuis te komen. Al met al een geslaagd sportavondje.

De volgende en tevens laatse clubcompetitie is dinsdsag 20 augustus, een tijdrit bij ons clubhuis. Zie hieronder de uitslag:

Over de auteur

Laat een antwoord achter