Dinsdag 4 juli was het weer zover, een nieuwe clubcompetitie! Er waren 15 enthousiaste deelnemers die meededen met de bike-run-bike. De wedstrijd ging over een afstand van 9km fietsen, 3km lopen en nog een ronde van 9km fietsen. Elke 15 seconde ging er een deelnemer weg, waardoor je niet kon stayeren op het begin. Jeroen heeft een mooi stukje geschreven over de wedstrijd.

Helaas konden we niet bij ons clubhuis starten vanwege het opbouwen van Loungefest, maar de clubcompetitie organisatie had een mooie andere locatie op de Oosterduine gevonden. Er waren zelfs vrijwilligers ingezet om de gevaarlijke oversteekpunten in de gaten te houden met fietsen, hoe tof is dat! Het fietsen begon met een mooi recht stuk via de Oosterduinen richting VVSB waarna we het bekend rondje boender mochten fietsen. Daarna afslaan weer terug de Oosterduinen op ons klaar te maken voor het lopen. Aangezien ik als eerste fietser weg mocht werd ik helaas, maar niet tegen de verwachting in, ingehaald halverwege de fietsronde door de eerste toppers. Dit was wel lekker want daar kon ik een beetje bij meeliften omdat ik een doel had om in de gaten te houden.

Het lopen was een heen-en-weertje richting de leidsevaart en langs de golfbaan. Het was leuk dat je even de andere deelnemers kon zien en kon zien we er achter je zaten. Het was ondanks dat het bewolkt was, toch een beetje benauwd en warm om te lopen. Gelukkig was het maar 3km zodat we weer de fiets op mochten. De tweede ronde fietsen redelijk alleen gefietst en met 1 andere deelnemer een beetje kunnen strijden. Het laatste stuk nog even aanzetten om er stiekem toch voorbij te gaan voor de finish, dat is altijd leuk!

Na de wedstrijd was er nog een lekkere cake en koffie of thee en konden we nog even napraten over de competitie. Hopelijk allemaal weer tot de volgende keer, op 17 augustus voor de zwemloop. Meer informatie volgt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter