Vrijdag 12 april was het eindelijk zover. De duo-zwem competitie stond op de agenda. Deelneemster Sarah neemt ons mee in haar belevenis tijdens de competitie. Samen met Lisa, een introducé welke zelfs ooit kort lid is geweest, vormde ik een zwem duo. Het doel was om en om 50 meter te zwemmen tot we gezamenlijk 1000 meter hebben gezwommen.
Beginnend was het mijn taak om te klokken voor Hugo en Jeroen. Er werd terecht de vraag gesteld of tellen ging lukken, haha.

Tijdens zwemmen zelf behoort het tellen van de gezwommen banen niet tot mijn sterke vaardigheden. Gelukkig had de organisatie kaartjes voorbereid waar ik elke gezwommen 50 meter kon turven en de eindtijd kon noteren.
Hierna waren Lisa en ik aan de beurt. Zelf heb ik een paar weken wat minder gezwommen omdat ik op wielren-vakantie ben geweest. Na een paar banen inzwemmen gingen we al starten. Het leuke aan de duo wedstrijd was dat je na elke set een vrij lang rustmoment had, dus het was mogelijk om een hoog tempo te zwemmen. Tussendoor voelde ik enige vermoeidheid, de gedachte eraan dat het maar 10×50 meter was heeft geholpen om door te zetten. Voor Lisa en mij was het de eerste keer om samen te zwemmen en dan was het erg leuk om te zien dat wij beiden een vergelijkbaar tempo hebben kunnen zwemmen.
Ik was ontzettend blij met Lisa als maatje en de gezelligheid van iedereen. Het was in mijn ogen weer een geslaagde club competitie.

Zie hieronder de uitslag. Graag zien we jullie allemaal weer op woensdag 8 mei voor een duo fietsloop wedstrijd!

Over de auteur

Laat een antwoord achter