Op donderdagavond 17 augustus, met rustig weer, trokken we naar de Duindamse Slag voor de volgende uitdaging in de TVB club competitie: een Zwem-Loop, editie zee. Niels heeft deze editie een mooi verhaal gemaakt met zijn ervaring!

Na een korte maar leuke briefing door Cees, liepen we gezamelijk, 6 man/vrouw sterk, enthousiast naar het strand voor de start. Eenmaal bij zee leek het rustige weer niet te zijn doorgedrongen bij de zee en was er toch wel een flinke golfslag. We begonnen heerlijk in zuidelijke richting met wind en stroom mee voor onze 500 meter zwemmen. Kees lag met z’n sup halverwege en fungeerde als boei en voor sommige als een mooi rustpunt. Eenmaal bij Kees aangekomen bleek het iets verder als 250m…. De terugweg bleek een mooi gevecht met de golven en stroming tegen ( een enkeling besloot eerder via het strand terug te lopen, iets met kou geloof ik….) maar na een aantal flinke slokken zeewater konden we na 750m zwemmen door naar de wisselzone. Snel schoenen aan en het oorlogspad op voor deel 2: 4,5km hardlopen over een mooi vlak schelpen pad. Door het heen-en-weertje was er een mooi beeld op de onderlinge verschillen (en de geruststelling dat alle deelnemers weer veilig uit zee waren). Ook zorgde dit voor een mooie strijd tot het eind. Bij de finish een bak koffie met een TVB koek.

Al met al een pittig, maar zeer leuk maar pittig evenement in de club competitie. Veel dank aan de organisatie en vrijwilligers (Krista, Cees, Kees, Walter, Jeannette & Carolien) voor deze leuke avond en hopelijk volgend jaar weer met meer deelnemers!

Over de auteur

Laat een antwoord achter