Hierbij de uitslag van de clubcompetitie afgelopen maandag, deelneemster Sarah heeft een mooi stukje geschreven met haar ervaring over deze zwemloop. De uitslag staat onderaan.

Het is weer tijd geweest voor de club competitie, een zwemloop in en bij het Oosterduinse Meer. Voor mij behoort de club competitie tot een van mijn favorieten, dus ik had er zin in! Het is laagdrempelig, ik kom bekende gezichten tegen en kan dieper gaan dan tijdens een training.


Het was prettig dat de wind gedurende de dag is gaan liggen, zeker voor het zwemonderdeel. Mijn wetsuit liet ik thuis, vorig weekend was tijdens de divisie wedstrijd al geen wetsuit toegestaan en ik verwacht dat ik deze aanstaand weekend ook niet nodig zal hebben. Dus vandaag een goed moment om nog een keer zonder pak het water in te gaan. Bij de start kwam ik goed weg, er was gelukkig geen geduw en getrek. Na 100 meter raakte ik mijn aansluiting op de eerste groep zwemmers kwijt en zwom ik de overgebleven 500 meter alleen. Tijdens het wisselen vroeg ik mijn wel even af waarom ik mijn schoenen nog steeds strik en geen elastiek-veters gebruik. Hoeveel sneller zou ik zijn wanneer ik mijn veters niet meer hoef te strikken? Vanaf het begin aan voelde ik mij sterk tijdens het lopen. Ik herkende het gevoel van afgelopen zaterdag en besloot door te zetten. Na de eerste ronde vermoede ik dat ik de eerste vrouw was, dit motiveerde mij extra!

Het is mij gelukt mijn tempo vast te houden waarmee ik ontzettend blij was. Op de laatste honderd meters werd ik nog ingehaald door een van de heren, ik probeerde dicht bij te blijven en het hielp mij om op de laatste meters nog wat te versnellen. En het is mij gelukt om als eerste vrouw te finishen.
Al in al heb ik wederom genoten van een fijne competitie en de gezelligheid van iedereen.

Graag zien we iedereen weer bij de volgende clubcompetitie wedstrijd op 4 juli voor een Bike-Run-Bike!

Over de auteur

Laat een antwoord achter