Woensdag 18 mei was het weer tijd voor de populaire duoloop club competitie. Dit onderdeel is ontstaan door de Ronde Venen Marathon. Bij deze marathon start je als duo, een loper en een fietser. Onderling bepaal je zelf hoe lang iemand loopt/ fiets en wissel je af, tot je uiteindelijk samen een marathon heb afgelegd.

Deze ronde hadden we 14 duo’s aan de start staan. 9 voor de lange afstand (22,4km) en 5 voor de korte afstand (11,2km).

Met het mooie weer was het voor zowel sporter als supporter leuk om buiten te zijn. Met een muziekbox, spandoek en TVB vlaggen zat de sfeer er goed in!

Zodra de eerste starts zijn geweest gaat het als een speer. Met elke 30 seconde vertrekt er een duo. De fanatiekelingen hebben het tempo er goed in zitten. Kilometertijden rond de 4:00min worden met gemak gehaald. Ieder heeft z’n eigen tactiek. De een wisselt na 2 km de ander wisselt elke 4 minuten. Na 4 rondes komen de korte afstand duo’s binnen, terwijl de lage afstand duo’s aan de 2e helft bezig zijn van totaal 8 rondes.

Het snelste duo voor de korte afstand kwam binnen met een tijd van 46 minuten en 7 seconde. Het snelste duo voor de lange afstand tikte een tijd aan van 1uur 30 minuten en 9 seconde.

Het was een enorm succes en genieten van het enthousiasme van iedereen, op naar de volgende! Maandag 13 juni een individuele zwemloop

Zie hieronder de uitslagen:

Over de auteur

Laat een antwoord achter