Na een prachtige middag rondom de surf hut van Klaas en Dominique hadden een aantal leden en met name de jeugd gekozen te starten op de 1/8 trathlon van Amsterdam. Een wedstrijd over 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen en dat als voorprogramma in het NK sprint later op de dag.

De wind maakte het tot een pittige wedstrijd, waar menig deelnemer zich in verslikte. Sommige al voor dat het startschot werd gegeven, deze kozen eieren voor hun geld, om al voor de start uit de wedstrijd te stappen. De watertemperatuur van 15 graden was toch te koud om zonder wetsuit te starten. Om precies 9:30uur klonk het startschot, Joeri en Tania nestelde zich op hun sterkste onderdeel direct in de kopgroep. Joeri stond binnen de 12 minuten op de kant en Tania zat daar 21 seconde achter. Wardie had ook een sterk zwem onderdeel en stond met 13:05 weer op de kant om aan zijn sterke onderdelen te beginnen. Wardie reed zich naar voren in de wedstrijd en stuitte op een andere Voorhouter, de voor ons niet onbekende, Hans Bouwmeester. Hij naderde Hans tot op een minuut, dit moest voldoende zijn om Hans op het looponderdeel te pakken. En dat gebeurden ook en Wardie pakte de winst gevolgd door die andere Voorhouter, Hans Bouwmeester.

Bij de dames was het wederom een Voorhoutster die de dienst uitmaakte. Door de grote startgroep en de vele trio’s was het voor de toeschouwers  onmogelijk het wedstrijd verloop te volgen. Maar de chips gaven snel duidelijkheid, ook de 1e en  2e plaats bij de dames waren voor Bollenstreekers, Tania eerste en Yra pakte door een sterk fietsonderdeel een mooie 2e plaats. Anne had het zichtbaar zwaar, maar was voor Rob Heemskerk uit het water, het fietsen was zoals verwacht wat minder maar kon door een goed looponderdeel toch nog binnen de top tien eindigen. Rob Heemskerk begon aan een inhaal race op de fiets en ook zijn lopen was sterk en werd daarmee 7e in zijn categorie. Puk had zijn krachten goed verdeeld en had 3 gedegen onderdelen om daarmee de 30 plek te bezetten.

Heren:

1. Wardie            1:07:09                

15. Joeri              1:15:37

7. Rob                  1:17:42

30. Puk               1:26:12

Dames:

1. Tania               1:25:42

2. Yra                   1:27:35

10. Anne             1:31:07

Over de auteur

2 reacties

Laat een antwoord achter