In 2013 hebben we als commissie gekozen voor een iets aangepast concept van de clubcompetitie. De gehele clubcompetitie bestond vorig jaar alleen uit wedstrijden die door onszelf waren georganiseerd en we wilden ook meer aandacht geven aan multisport-wedstrijden, dus wedstrijden die bestaan uit meerdere onderdelen. Naast de bekende onderdelen als de 400m zwemtest, de bosloop, de fietstijdrit om de Boender en de afsluitende triathlon bij het Comomeer hebben we vorig jaar ook twee geheel nieuwe wedstrijden geintroduceerd. Allereerst was er in april een bike-run bij de surfhut van Klaas en op 9 juni werd er een zwemloop afgewerkt in en om ‘de Vosse’, het buitenzwembad van Hillegom. Een andere aanpassing die we hebben gedaan is dat er vorig jaar voor het eerst geen onderscheid meer werd gemaakt tussen een ‘lange’ en ‘korte’ afstand. Wel was het voor sommige onderdelen, zoals bosloop en tijdrit boender, nog mogelijk om een ‘lange afstand’ te doen, waarbij de tijd dan werd gecorrigeerd naar de voor die wedstrijd geldende afstand. Hierdoor konden we aan het einde één overall uitslag bepalen.

Als commissie clubcompetitie kijken we met een goed gevoel terug op de afgelopen editie van de clubcompetitie. Een minimum aantal deelnemers van 13 en een maximum van 30 (nog los van de afsluitende triathlon) bij de verschillende onderdelen geeft voor ons in ieder geval aan dat er zeker een behoefte onder de leden bestaat om mee te doen aan deze wedstrijdjes en de positieve reacties die we terugkregen na de nieuw georganiseerde multisport wedrijdjes (bike-run en zwemloop) vragen in ieder geval om een vervolg van deze onderdelen in het nieuwe seizoen.

Enig smetje op het voorgaande seizoen was het ontbreken van de tijdrit op het circuit van Zandvoort welke door logistieke redenen vorig jaar niet door kon gaan. Komend seizoen zullen we er in ieder geval alles aan doen om ook deze prachtige wedstrijd weer doorgang te laten vinden.

Hierbij presenteren we de wedstrijden voor het komend (clubcompetitie)seizoen:

9/2 zondag – Bosloop, Bos Noordwijkerhout

4/3 dinsdag – Zwemmen 400m, de Schelft

2/4 woensdag – 3km baanloop, de Spartaan

13/4 zondag – Fietstijdrit Boender

6/5 dinsdag – Tijdrit Racecircuit Zandvoort (nog niet bevestigd!)

1/6 zondag – Fietsloop Comomeer

15/6 zondag – Zwemloop Hillegom, zwembad de Vosse

23/6 maandag – Buiten zwemmen Comomeer

7/9 zondag – Afsluitende triathlon Comomeer

We hopen komend jaar weer een flink aantal mensen te mogen begroeten bij de diverse wedstrijden!

De commissie clubcompetitie (José Weel, Ruud Hennipman, Karin Nieuwenhuis en Martijn Vooijs)

Over de auteur

4 reacties

  1. JoostK

    Wat een prachtig rijtje evenementen. Ik ga mijn best doen om Zandvoort weer voor elkaar te krijgen. En verder bij zo veel mogelijk evenementen mijn gezicht te laten zien. Als dat geen goed sportief voornemen is!

Laat een antwoord achter