Toen om 06.30 op de vrije Zondagochtend de wekker afging en we de regen en wind hoorde was de verleiding groot om nog eens om te draaien en lekker verder te slapen, maar dan hadden we een geweldige loop in uiteindelijk mooi weer met een zonnetje gemist.
Velen van ons kennen het mountainbike parcours van Schoorl en het loop parcours van de Groet uit Schoorl Run, maar deze kant van de duinen hadden wij nog niet meegemaakt.
Zondag waren wij daar voor de eerste Duinentrail in Schoorl, georganiseerd door Mud, Sweat en Trails. Ineke liep de 14 km . en ik de 28 km .
De start was net zo ontspannen als de trailrun van de Veluwezoom, geen lange toespraken, geen gedrang, enkel aftellen van 10 naar 1 en onder luid gejoel konden we vertrekken.
Na een paar honderd meter fietspad kon ons avontuur in het mooie duingebied van Schoorl beginnen onder goede weersomstandigheden.
Dat Schoorl de hoogste duintoppen heeft van Nederland hebben we aan den lijve ondervonden, de organisatie had erg zijn best gedaan om het parcours zo uit te stippelen dat we ze bijna allemaal mochten beklimmen en afdalen.
Het parcours ging door het bos en duingebied en een stukje over het strand, met vele paadjes waar je normaliter nooit komt, mooie panorama’s en door-kijkjes, maar ook door een stuk afgebrand bos.
Dat het de afgelopen dagen veel had geregend was te merken aan de vele plassen, modderige en drassige bospaden, daarom waren wij des te blijer met onze waterdichte trailschoenen
Omdat er voor ons (en de meeste andere lopers) geen wedstrijdelement in zat konden we in een ontspannen duurlooptempo genieten van de mooie natuur en de vele paddenstoelen.
In tegenstelling tot een wegwedstrijd hier geen kilometer aanduiding en geen tijdsklokken langs de kant en omdat wij geen gps hebben was het raden waar we ongeveer liepen.
Tot we plots bij de steile zandafdaling, het Klimduin aankwamen, halverwege stond een bagpiper op zijn doedelzak te blazen en onderaan was de finish in zicht en tevens het einde van deze schitterende loop.
Het leuke van dit evenement was wel dat de meeste sporters erg enthousiast waren over het mooie parcours en de gezellige ontspannen sfeer.
 
Sportieve groet, Ben

Over de auteur

3 reacties

Laat een antwoord achter