Zondag was de 3e wedstrijd in de 3e divisie. In Oss, ja in de buurt van Oss, ongeveer 1.30u rijden.

Het was een echte TRIathlon met 3 verschillende locaties. Wel leuk, maar logistiek niet echt handig.

Lekker vroeg je bed uit op zondagmorgen. Dan heb je nog wat aan je dag. De vertrektijd was 6.30u, echter een echte triathleet kan snel omkleden en kan om 6.15u uit zijn bed rollen om alsnog op tijd te komen.

Sharp 8.00u kwamen wij aan in Lithoijen, je weet wel aan de Maas. Wij hadden een strak schema om ons aan te houden vanwege de 3 locaties, anders zouden wij te alsnog laat aan de start staan.

De 3 Js waren lichtelijk zenuwachtig gezien het teambelang. Er mochten maar 3 athleten per vereniging starten, dus zou pech of een slechte dag van iemand het teamresultaat dusdanig benvloeden. Verder wilden ze ook niet echt voor elkaar onderdoen.

Jeroen, echt geen watje, ging dit keer als enige in het hele veld zonder wetsuit beginnen aan het zwemmen, de vorige wedstrijd kon hij deze eer nog delen met Alex.

Na 500m zwemmen kwam Jordi als 6e uit het water, Jisk en Jeroen volgde resp op 50sec en 1.30 min. Als een speer op de fiets en knallen maar.

Jordi, Jisk en Jeroen gingen als de brandweer. Jisk haalde Jordi bij en Jeroen halveerde zijn achterstand op Jordi. Jisk kwam in de eerste groep aan, Jordi zat er vlak achter, Jeroen volgde kort.

Na de fiets gestald te hebben bij de plaatselijke boer, nog even een kleine 5km sprinten naar Ravenstein.

Uiteindelijk finishten de mannen Jisk, Jordi en Jeroen als resp 5 (1.00.31), 9 (1.01,28) en 11(1.01,36). Samen 25 punten. Dit was goed voor een gedeelde eerste plaats.

Klasse gedaan Mannen. Door dit resultaat zijn wij opgeklommen naar de 3e plaats in het overall klassement. Met nog 2 wedstrijden te gaan liggen wij op koers voor promotie (eindigen bij de eerste 4) naar de 2e divisie.

Zelf deed ik mee bij de recreanten. Ik finishte als 7e in een tijd van 1.04,08. Ook niet slecht voor een 40-plusser.

Over de auteur

Geboren en getogen in Voorhout. Tot mijn 25e gevoetbald bij Foreholte. Daarna een aantal jaren hardgelopen bij Atletiek vereniging de Bataven in Leiden. In 1999 lid vd Triathlon Vereniging geworden om in 2000 Almere te volbrengen . Vanaf 2009 het weer echt opgepakt door regelmatig/veel te trainen en wedstrijden doen. Lekker met clubgenoten genieten van de sport.

Laat een antwoord achter