Zaterdag 29 maart 2014 wintertriathlon Twente, onder tropische omstandigheden wordt het Nederlands Kampioenschap wintertriathlon georganiseerd in Enschede. Vijf bollenstreekers wilden met deze wedstrijd het winterseizoen afsluiten, een seizoen waar wekelijks op vrijdag avond de rondjes werden gedraaid op de Haarlem Oval. Na de training werden de technische aanwijzingen van trainer Leon of inval krachten Jan of Danny tot in de late uurtjes na besproken in de kantine. De wedstrijd ging over 10 km lopen, 50 km fietsen en 20 km schaatsen. Om twaalf uur klonk het startschot, de zomerse omstandigheden maken het niet makkelijk, we zijn natuurlijk niets gewend, het zweet gutste al snel langs de wenk brouwen. Er werden dan ook geen snelle looptijden op de klokken gezet. Het fietsen ging over 7 ronden van 7 kilometer, een snel en autoloos parkoers. De wind stond niet ongunstig, net als de wind je ging vervelen kreeg je voor de wind. Het was heerlijk om op de tijdrit fiets weer eens door de bochten te knallen.  En dan het laatste onderdeel, waar we als zomer atleten toch het meeste moeite mee hebben, je ziet in de wintertriathlon toch andere mensen dan in de zomer edities. Er zijn een aantal doorgewinterde atleten die geen enkele moeite lijken te hebben met het schaats onderdeel en rondjes draaien onder de 40 seconden. Voor ons is dat toch anders, zien te voorkomen dat de kramp ergens in schiet en trachten te blijven staan. De benen gaan zo veel pijn doen dat de controle ver te zoeken is. Jose zag het na het fietsen niet meer zitten om de ijzers onder te binden, waar ze achteraf toch wel spijt van kreeg. Jan had het moeilijk de kramp te onderdrukken en werd ook nog eens van achteren aangereden. Wat een nat pak en de nodige kramp opleverden. Het was een gevecht om de finish te halen, maar hij knokte ervoor en volbracht de 54 rondjes. Henrie zag er fris uit op de fiets, zo fris dat ik even dacht, die is lekker aan het toeren Maar op de ijsbaan zag het er nog steeds goed uit, hij had zijn krachten goed verdeeld en ging lekker door in zijn eigen stijl. Piet ging voor een podium plaats maar de nummer een Edwin Ophof is 3 maatje te groot en twee doorgewinterde schaatsers pakte de tweede en derde plaats, waardoor Piet van het podium viel.

Erik was de snelste loper in zijn catagorie en veruit de snelste fietser, maar liefst 6 minuten sneller dan de nummer twee. En daarmee genoeg marge opgebouwd om de doorgewinterde schaatsers achter zich te houden. Het schaatsen ging ook gestaag door, het leverde hem zijn eerste en een prachtige wintertitel op.

Heren 55

1. Erik Nieuwenhuis 2:54:53

Heren 50

4. Piet van Tol 2:48:58

13. Henrie de Bruin 3:13:57

15: Jan Mens 3:27:52

 

 

 

 

Over de auteur

5 reacties

  1. BenS

    Erik van harte gefeliciteerd en José een foutje van mij kant ik had niet goed gekeken op de uitslagen lijst.
    Erik respect voor je prestatie en waar jij je discipline vandaan haalt weet ik niet maar dat zou ik graag van je willen leren.
    Piet, Henrie en Jan gefeliciteerd met jullie finish

  2. Erik Nieuwenhuis

    Piet, dank je wel voor het mooie stukje. Leon bedankt voor je geduld om mij de beginselen van de schaatssport bij te brengen. Ik raad de overige leden van de TVB aan ook maar eens te gaan schaatsen, je weet maar nooit waar dit toe leidt. De verrassingen zijn de wereld nog niet uit.

Laat een antwoord achter