Scan covery trail

Vrijdag vertrek ik voor een week naar scandinavie voor een toertocht.
Ik ga samen met me oudste broer (Hugo Went) de Scan Covery Trail rijden. Het is geen rally waar hardrijden word beloont. Je krijgt er zelfs strafpunten voor. De wedstrijd draait om het navigeren van coördinaat naar coördinaat. Wanneer je aankomt bij de bestemming krijg je automatisch via de sms het volgende coördinaat. De bedoeling is om zo dicht mogelijk tot op een reistijd uit te komen die de organisatie heeft bepaald aan de hand van 3 navigatiesystemen en een testrit vorige maand. Ben je te snel dan krijg je dubbele strafpunten. elke minuut te laat staat voor 1 strafpunt. Degene met de minste punten aan het einde van de week die wint.
Je kunt de wedstrijd heel makkelijk volgen. Via mijn eigen facebook en ook via een speciale app (scanct) Ook kan je via de computer naar de website van de organisatie gaan www.scanct.nl Daar komt een link te staan naar een pagina van v-tron, een volgsysteem. Via ingebouwde gps in de auto kan je op een landkaart zien waar we op dat moment rijden.
Deze functie zit ook in app ingebouwd. Wij rijden mee als team 30 Went Digistratie

Wij hebben zelf een goed doel aan ons team verbonden. Stichting Actieve hulp cambodja .Het doel van Actieve Hulp Cambodja is het direct en indirect stimuleren van de bevolking in Cambodja. Indirect door lokale organisaties te ondersteunen bij hun ontwikkelingsprojecten en direct door levensstandaard verbeterende projecten op te starten.
http://www.actievehulpcambodja.nl
Ook de organisatie van de tocht heeft een goed doel uitgelicht.
Stichting ALS De ongenaakbare spierziekte. Spieren vallen een voor een uit bij deze ziekte. Tot op heden is er nog geen medicijn voor en weten ze nog niet waar het vandaan komt.

Jullie succes met trainen, ik blijf op de weg letten.

Ed Went

Over de auteur

Geboren en getogen in Voorhout. Tot mijn 25e gevoetbald bij Foreholte. Daarna een aantal jaren hardgelopen bij Atletiek vereniging de Bataven in Leiden. In 1999 lid vd Triathlon Vereniging geworden om in 2000 Almere te volbrengen . Vanaf 2009 het weer echt opgepakt door regelmatig/veel te trainen en wedstrijden doen. Lekker met clubgenoten genieten van de sport.

3 reacties

  1. Walter

    Gister zijn we tweede Ven de dag geworden. In het klassement staan we inmiddels 9de. Vandaag gaan we iets bijzonder doen. We gaan naar de noordkant toe onder militaire begeleiding. In de winter is alles dicht daar. Speciaal voor ons gaat het hotel open en overnachten we daar.
    Ik heb wel vanaf volgende week weer training nodig. Het is wel heel veel stil zitten. Eeerst dag 36 uur gereden 2800 km.
    Groetjes
    Ed

Laat een antwoord achter