Zaterdag 25 aug de triathlon van Anna Paulowna staat op het programma.
Samen met Frank v Noort zijn we afgereisd naar het altijd gezellige Anna Paulowna. We waren lekker op tijd rustig omkleden en 6km fietsen naar de zwemstart. Komen we daar aan, staan Dirk en Rob te helpen als jury en zagen we ook Jan Mens in het mooie blauw lopen. De tv de Bollenstreek was dus weer op alle fronten vertegenwoordigd…
Net voor de start werd het in 1 keer helemaal zwart begon het te regenen en dat in combinatie met wind kracht 6 was het lekker triathlonweer…
Met zwemmen was het lastig om de boeien te zien door de regen en de golven, gewoon er achteraan en hopen dat degenen voor je goed zwemmen. Na een lastige kilometer zwemmen kom ik bij de fiets staat Frank er ook nog, heb ik dus aardig gezwommen.
Toen 40 lastige kilometers fietsen heel veel wind en de weg was nat van de regen. Het eerste gedeelte moest je goed door rijden had ik gehoord anders kon je voor een dicht spoor komen te staan, Ik had het net gered, op het spoor begon hij te rinkelen.
Had Frank in het vizier en kon goed naar hem toe rijden. Hij kon jammer genoeg niet volgen, maar had wel een een goed fiets onderdeel. Zelf kon ik de kop van de wedstrijd in de gaten houden en kon op ongeveer 45 sec blijven fietsen, ik hoefden niet alles te geven om er naar toe te rijden want ik wist wie er voor mijn reden en wist dat ik ze met lopen kon verslaan.
Ik kwam als 4e van de fiets en Frank met een 6e fiets tijd als 5e.
Met lopen ben ik gelijkmatig naar de kop gelopen, de nummer 3 had ik al snel en nummer 1 en 2 had ik bij 8km te pakken.
Toen even meegelopen toen even 100 meter versneld waren we er gelijk 1 kwijt, toen gevraagd of die ander even op kop wilde lopen. Dat wilde of kon hij niet, ik gokte op het laatste en ben toen even gaan versnellen en had heel snel een gaatje, heb toen het gaatje zo gehouden en kon zo mijn 2e overwinning van het seizoen gaan vieren…
Frank kwam uiteindelijk als 12e over de streep.Volgend jaar gaat Frank aan ze lopen werken en dan zit hij in de top 5…..
Helaas is Jan uitgestapt…… Jan sterkte.
 
Sportieve groet
Wardie

Over de auteur

4 reacties

  1. HansV

    Wardie, ik sluit mij aan bij een ieder die je al gefeliciteerd hebben. Het is een mooi resultaat.
    Deze triatlon had toch nog een groot voordeel bij het fietsen. Het traject ging van Kleine Sluis naar Breezand. Gezien de harde wind, maar vooral de wind richting hielt dit in dat er per saldo 4 km meer voor de wind is gefietst als tegen de wind.

Laat een antwoord achter