Triathlon Vereniging de Bollenstreek (TVB) start in aanloop naar de triathlon van Noordwijkerhout een   triathloncursus voor beginners. De vereniging hoopt op die manier mensen op een recreatieve en sportieve manier te begeleiden naar de deelname aan de triathlon van Noordwijkerhout. De TVB wil met de cursus ook de drempel verlagen voor mensen die twijfelen om de sportieve uitdaging aan te gaan.   “Triathlon is voor iedereen. Zowel voor de fanatieke sporter als de recreant.”

Deelnemers worden tijdens de opstartcursus begeleidt naar het voltooien van een achtste triathlon die bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.   “Voor veel mensen een sportieve uitdaging, maar wel afstanden die binnen een periode van acht weken onder de knie zijn te krijgen”, aldus trainer Dennis Jansen. De cursus gaat op 6  mei van start (instappen kan ook nog een week later) en de deelnemers kunnen wekelijks aan vier trainingen meedoen.  Uiteraard is het geen probleem als je niet bij alle trainingen aanwezig kan zijn.

Vorig jaar deden tien sportievelingen mee aan de opstartcursus. Acht van hen haalden het doel en finishte de triathlon. Onder andere Angelique Quilettes. “Het bericht in de plaatselijke krant over de opstartgroep heeft me toen enthousiast gemaakt.   Uiteindelijk heb ik ook de finish gehaald van de triathlon. Na deze leuke ervaring heb ik me aangemeld bij de triathlonvereniging en ik hoop dit jaar mijn tijd van 2012 te verbreken.”

Trainer Jansen moedigt iedereen aan om zich aan te sluiten bij de trainingen. “De cursus – en onze vereniging  – staat ook open voor mensen die bijvoorbeeld nog nooit hebben gezwommen. Toen ik ooit met triathlon begon, kon ik niet eens 50 meter zwemmen. Regelmatig sluiten mensen zich bij onze vereniging aan die een onderdeel nog niet onder de knie hebben, wij zijn er als vereniging voor om deze mensen te helpen.”

Trainingen

Tijdens de cursus kunnen de deelnemers wekelijks aan vier trainingen meedoen (niet verplicht). De nadruk van de trainingen ligt op het voltooien van de sprint triathlon van Noordwijkerhout op zondag 7 juli. De cursus duurt in totaal acht weken.  Deelname is ook mogelijk voor mensen die niet alle acht de weken aanwezig kunnen zijn, maar wel graag in groepsverband naar de triathlon van Noordwijkerhout willen trainen.

Kosten voor deelname aan de cursus bedragen inclusief de inschrijving voor deelname aan de triathlon van  Noordwijkerhout €50,-. In totaal is er plaats voor tien cursisten. De cursus start op maandag 6 mei, maar het is ook mogelijk een week later in te stromen.   Meer informatie over de cursus en de trainingen is te vinden op www.tvdebollenstreek.nl.   Ook kan contact worden opgenomen met de trainer Dennis Jansen via djansen80@gmail.com.

Twitter  TVB@TVBollenstreek

Over de auteur