Eerste wedstrijd in de 3e divisie triathlon

Zoals de meesten inmiddels wel zullen weten, doet de TvB dit jaar voor het eerst mee aan een van de triathloncompetities, georganiseerd door de NTB. De TvB doet mee aan de 3e divisie. De eerste wedstrijd was afgelopen zondag in Arnhem, met direct een teamtriathlon. Hierbij is het doel om 1/8e triathlon als team af te werken, dus samen de onderdelen afwerken en samen finishen. Voor de TvB starten Walter, Piet, Jisk en Alex, een dreamteam dus.
We waren ruim op tijd aanwezig, dus er was alle tijd om e.e.a. door te nemen, wisselzones te bekijken en de teamtactiek af te spreken.
Om 11:07:30 was het zover, er werd gestart met 475 meter zwemmen in het verwarmde buitenzwembad. Alex op kop die het tempo aangaf, precies hard genoeg dat de rest niet hoefde te lossen, maar er wel lekker door gezwommen werd.
Na het korte zwemonderdeel was het uitdagende fietsparcours aan de beurt. Een heen-en-weer parcours, met een flinke heuvel erin, die in totaal 4 keer beklommen moest worden. De blauwe trein denderde als een ervaren protourploeg over het parcours, met Jisk als onze eigen Tony Martin. Na een krappe 33 minuten was ook het fietsonderdeel voorbij en kon de blauwe trein opstomen naar het lopen, dat eveneens op heuvelachtig terrein plaatsvond. Jisk en Walter gaven het tempo aan, Alex en Piet volgden braaf. Na 2 rondjes kon er gefinished worden in 1:03 en een beetje, wat ons een prima 7e plek oplevert.
Al met al een leuke ervaring, zeker voor ervaring vatbaar. De volgende wedstrijd, halverwege mei, is in Weert, Limburg. Hier starten Jisk, Alex, Nico en Jeroen, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.

 

Jordi Caspers

Over de auteur

Laat een antwoord achter