Zoals je weet heeft Leo tijdens de looptraining op woensdagavond een hartstilstand gekregen. Met hulp van aanwezigen is hij gereanimeerd waarbij gebruik is gemaakt van de AED
van de Spartaan. Leo is met een stabiel hartritme en zelfstandige ademhaling naar het LUMC in Leiden overgebracht.

Uit voorzorg hebben de artsen Leo in slaap gehouden en zijn lichaamstemperatuur teruggebracht naar zo’n 32 graden. Dit doen zij gedurende 24 uur om eventuele neurologische schade te voorkomen cq. te beperken. Gedurende deze periode houden zij hem uit voorzorg ook aan de beademing. Sinds gisteravond een uur of elf is de koeling gestopt en is Leo op eigen kracht bezig ervoor te zorgen dat hij zijn normale lichaamstemperatuur weer bereikt. Inmiddels is zijn lichaamstemperatuur weer opgelopen richting de 37 graden.

De artsen hebben wel geconstateerd dat er sprake is van vochtophoping rond de longen. Dit zou een zelfstandige ademhaling kunnen bemoeilijken. Voordat zij hem uit zijn slaap halen, willen zij dit eerst verder onderzoeken. Hiervoor zal een longfoto worden gemaakt. De verwachting nu  is dat in de loop van vandaag Leo uit zijn slaap gehaald kan worden. Hierna weten wij hopelijk meer.

De oorzaak van de hartstilstand is een vernauwing in de kransslagaders.  De ader die het meest vernauwd was, is woensdagavond al gedotterd. De andere aders worden in een later stadium behandeld.

Zodra er meer nieuws is, zal er in overleg met Marjolein wederom een bericht komen.

Rob

 
 

Over de auteur

9 reacties

 1. NicoV

  Wat een ongeloofelijke nare situatie is dit allemaal. We leven erg met Leo en zijn gezin mee. We hopen dan ook op een spoedig herstel en wensen heel veel sterkte toe.

  Nico en Anita Verkade

  Justin wenst Puk ook heel veel sterkte toe.

 2. JoseW

  Tjonge, Tjonge, wat een situatie. Flink schrikken voor iedereen en dan zal maar thuis zijn en zo’n bericht krijgen over je man.

  Marjolein en de mannen veel sterkte met de hele situatie.

  Hans en José

 3. ArjanK

  Bedankt voor de update Rob! Hopen dat Leo snel opkrabbelt. Familie Kruik veel sterkte komend tijd.

  Hierbij een ontvangen mail van Mieke:
  Van: Mieke Aanen
  Onderwerp: Leo

  Bericht inhoud:
  Beste sportvrienden en familie van Leo,

  Ik ken Leo een klein beetje van de korte tijd dat ik met de triathlonvereniging meetrain (als lid van de Spartaan) op woensdagavond, maar voor de enorme impact die het gebeuren van gisteren heeft gemaakt maakt het niet uit hoe lang je iemand kent. Ik wens jullie als sportmaatjes en zijn familie heel veel sterkte toe in deze periode. Ik leef mee met jullie en hoop op het allerbeste voor Leo!
  Groet, Mieke Aanen

 4. BenS

  via facebook dit bericht van Puk
  Puk Kruik ze hebben geprobeert leo wakker te maken maar hij ging stuip trekken en nu proberen ze het weer.
  Fam kruik veel geluk en sterkte.
  wat is dit kl*te zo fiets met Leo afgelopen zaterdag je van scheveningen naar noordwijk samen op en je praat over de toekomst en dan dit.
  Dat betreft is 2012 geen gelukkig jaar voor de tvb met alle blessure leed van Jens,Heidi en willem v L, en overige tvb-ers met knie, achilles en overige klachten

 5. Pierre

  Wat een vreselijk schokkend bericht!
  Lieve Marjolein, Puk en Nik heel veel sterkte en we hopen vurig op een goede afloop!
  We denken aan jullie …

  Pierre en Carina
  Bart en Gijs

Laat een antwoord achter