Een tijdje geleden heb ik op de site laten weten dat we een aanvraag zouden doen voor een AED via fonds1818. Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de vele reacties. Ik vindt het persoonlijk ontzettend goed om te zien dat redelijk veel mensen al via andere wegen geschoold zijn op het gebied van reanimatie en AED-gebruik.

Via fonds1818 hebben we de bevestiging gehad dat onze aanvraag voor een AED bij het surfhuisje van Klaas van Zijverden is toegekend. Waarschijnlijk zullen er na de vakantie afspraken worden gemaakt over de plaatsing van de AED en de bijbehorende cursus.

Als bestuur hebben wij een prioritering aangebracht welke mensen in aanmerking komen voor de cursus. Wij zijn van mening dat al onze trainers en hulptraininers  reanimatie en AED-trainig zouden moeten hebben gevolgd. Goed is het dan ook om te zien dat al onze trainers hierin al geschoold zijn of zich direct hebben opgegeven voor de cursus. Verder zijn er nog wat mensen die nog geen scholing hebben gevolgd en die dit graag wel zouden willen.

Er waren ook heel wat mensen die al wel AED-geschoold zijn, maar eventueel wel de cursus zouden willen volgen. Helaas voor die mensen zijn er genoeg aanmeldingen van mensen die nog helemaal geen ervaring hebben met de AED en die daarin dus voorrang krijgen. We kiezen ervoor, zoals jullie denk ik wel begrijpen, om zoveel mogelijk mensen geschoold te krijgen.

Zodra er nieuws is horen jullie van mij!

Martijn

Over de auteur

2 reacties

Laat een antwoord achter