Triathlon Vereniging de Bollenstreek

Lid zijn van Triathlonvereniging de Bollenstreek staat garant voor veel sportplezier. Het doel van onze vereniging is leden op verantwoorde en leuke wijze lekker met elkaar te laten sporten. Of je nu recreant bent of topatleet, het gaat erom dat we op een gezellige manier onze prachtige triathlon- en duathlonsport kunnen beleven. Het “triathlonblauw van de TVB” is dan ook een begrip in de Bollenstreek. Alle trainingen staan onder leiding van ervaren en gediplomeerde trainers.

Naast de trainingen worden ook de wedstrijden goed bezocht. Triathlons, duathlons, hardloopwedstrijden. Daarnaast kan tijdens de clubcompetitie elk jaar gestreden worden om de titel clubkampioen.

Clubkleding 2013-1

Activiteiten

Er wordt veel ondernomen door de vereniging. Bij wedstrijden is het TVB-blauw over het algemeen goed vertegenwoordigd; ook langs de kant! We hebben onze eigen run-bike-run in de duinen bij Noordwijk. Naast de wedstrijden zijn er ook evenementen waar de gezelligheid wat meer voorop staat. Ieder jaar staan weer nieuwe evenementen op de agenda die door verschillende leden worden georganiseerd.

  • Baanwielrennen
  • Westfriesche dijkentocht
  • Kinderdijkentocht
  • Fietstijdrit circuit Zandvoort
  • Fietstocht LBL
  • ATB Weekend

Ereleden:

Ben van Kempen

Tijdens de viering van zijn 70ste verjaardag (nov. 2009) is Ben van Kempen benoemd tot erelid van Triathlon Vereniging de Bollenstreek. Ben was en is nog steeds een groot voorbeeld voor de triathleten van de Bollenstreek. De gedrevenheid waarmee hij zijn trainingen doet is een inspiratie voor een ieder. Na vele nationale als internationale titels moest Ben van Kempen eind 2007 noodgedwongen stoppen met de wedstrijdsport. Een harde domper voor een op en top sportman. Inmiddels heeft hij de knop om kunnen zetten en is hij nog steeds gedreven in zijn trainingen.

Op de achtergrond verzet Ben veel werk voor de vereniging, van voorheen clubbladen rondbrengen, ATB parcours snoeien tot het buitenwater verzorgen. Van eind mei tot september zorgt hij er altijd voor dat we binnen kunnen omkleden bij ‘Klaas’ om vervolgens in de Ben van Kempenplas (oosterduinsemeer) te zwemmen. Daarna staat de koffie alweer klaar. Maar dit alles heeft hij kunnen bereiken mede dankzij zijn geweldige vrouw Ria.

Piet van Tol

Begin april 2013 was het einde van het tijdperk aangebroken van Piet van Tol als voorzitter van de Triathlon Vereniging de Bollenstreek. Vanzelfsprekend was dit de aanleiding om hem te benoemen als ERELID van de Triathlon Vereniging de Bollenstreek.

Waarom?

Vanaf de oprichting van de vereniging, zo’n 15 jaar geleden, is Piet voorzitter geweest. Als een van de oprichters heeft hij de kar getrokken. En zeker de opstart fase kostte veel tijd en energie. Vergaderingen, zowel intern als landelijk werden voorgezeten en bijgewoond. Steeds maar wijzigingen, aanpassingen, nieuwe uitvoeringen om de vereniging zo levendig mogelijk te houden.

De clubkleding deed zijn intrede. En wie anders dan Piet, zette zich daarvoor volledig in. Mooie kleding met onze sponsornamen erop. En die sponsors kwamen vanzelfsprekend niet zomaar uit de lucht vliegen. Ook daar was de nodige inspanning voor nodig. En dit is niet eenmalig, dit is en blijft altijd aan de orde. Iedere paar jaar weer, waarbij Piet nog steeds een hoofdrol vervuld.

Enkele jaren geleden werd er goed aangevoeld dat de vereniging in een impasse dreigde te raken. Middels een speciale jaarvergadering werd er een frisse wind door de club geblazen. De nodige commissies werden uit de grond gestampt, nieuwe bestuursleden werden aangetrokken en er werden meer leden actief op allerlei gebied. Sindsdien loopt de vereniging weer als een trein. Met Piet voorop.

Dat uit zich onder meer in een groeiend ledenaantal waarbij we sinds vorig jaar meer dan 100 leden hebben

En al die tijd deed Piet deed wat hij moest doen. Geen gedraai en recht door zee. Betrokken bij leef en leed van alle leden. Met slechts één kanttekening: Waarom een ander vragen als je het zelf ook kunt……… En ook als vrijwilliger bij evenementen is Piet niet beroerd om mee te helpen.

Alhoewel het geen hobby van hem was ging het speechen hem goed af. Met de nodige humor en improvisatie liep het altijd goed. Waarbij hij het onnodig vond om zelf in de belangstelling te staan.

De TVB is ook echt een club waarbij het sociale aspect hoog in de vaandel staat. Met name Piet is daar voor grote mate verantwoordelijk voor.

Gelukkig blijft Piet behouden voor de club. Naast actief lid blijft hij zich voorlopig ook inzetten in de Sponsorcommissie.

Daarnaast is het onvermijdelijk om te vermelden dat naast zijn bestuurlijke taken Piet ook ontelbare titels binnen gesleept. Zowel op de kwart, midden als hele triathlon heeft Piet thuis plakken van diverse kleuren liggen. Kortom, ook op sportief gebied een voorbeeld voor velen.

Piet bedankt.