Terwijl iedereen zich aan het klaarmaken was voor de Formule 1 wedstrijd in Zandvoort, was het divisieteam zich aan het klaarmaken voor de tweede en laatste divisiewedstrijd van het seizoen. Een achtste triathlon in Amersfoort, 750m zwemmen, 22km fietsen en 5km lopen. Helaas is de derde wedstrijd in Arnhem al afgelast vanwege de onzekerheden omtrent het evenement. De vier deelnemers van vandaag zijn Jeroen Went, Martin, Pascal en Jeroen vd Valk. Een aantal deelnemers doen er mee in Almere een week later met de hele of halve triathlon, dus is heel blijven belangrijker dan goed presteren.

Zwemmen in de Eem, een smal kanaal met boten. Vlak na de start is er al een versmalling door de brug waar je onderdoor zwemt. Al snel wordt het dus druk. Het zwemmen is een heen-en-weer, doordat het zo smal is wordt het halverwege de wedstrijd goed oppassen op tegenliggend verkeer. Bij de start moesten we de lijn in het water aanraken, al snel was deze lijn verdwenen omdat mensen erop gingen staan waardoor de lijn ver onder het water komt. Nog even afwachten op de mooie intro muziek en dan als het startschot klinkt kunnen we van start. Meteen goed positioneren, want na 50m is er al een versmalling, goed opletten dus in de drukte van de start. Na de versmalling van de brug snel positie innemen en verder zwemmen tot het keerpunt, terug naar het begin van de wisselzone waar je het water uit mag. Er zijn drie ladders waar je naar boven kunt, het is ook mogelijk dat je om je plek moet vechten om naar boven te kunnen klimmen op naar te wisselzone. Na het zwemmen waren de mannen in het middenveld / achterin te vinden.

Gelukkig stonden we achterin de wisselzone, waardoor we maar een klein stukje met de fiets hoeven te lopen voordat we mochten beginnen te fietsen. Na een klein aanloopstuk voor het fietsparcours, mogen we twee rondes fietsen. Als eerst langs de Eem op een smal fietspad. Inhalen is hier lastig en je moet goed uitkijken zodat je niet stayert. Daarna is het hard in de remmen voor een smalle 90 graden bocht een brug over, hier is het goed opletten, mocht je niet op tijd remmen, rij je zo de sloot in. Vervolgens is het opletten want een stuk van het wegdek is er erg slecht aan toe, we moesten in het midden blijven daar. Daarna nog even de autoweg op waar je lekker door kon rijden om vervolgens door het kleine industrieterrein en een woonwijk de ronde af te sluiten. Bij het fietsen konden er een aantal plekken gewonnen worden waardoor we als team een aantal plaatsen klommen in de ranglijst. Op naar het lopen.

Het mooie loopparcours gaat door woonwijk, een klein park, langs de Eem en het centrum van Amersfoort. Het lopen is twee rondes van 2.5km waarbij je ook langs de wisselzone loopt. Dit is altijd leuk om de andere deelnemers van andere starttijden zich te zien klaar te maken of eventueel een andere startserie te zien wisselen na het zwemmen terwijl je voorbij loopt. Lopen is altijd een sterk onderdeel van ons team en hier werden dan ook weer de benodigde deelnemers ingehaald.

Uiteindelijk als team 17de geëindigd. Voor het klassement betekent dit dat wel met onze eerdere plaats als 16de het seizoen als 18de team eindigen. Hiermee houden we stand en is onze eerste kennismaking seizoen in de tweede divisie afgerond. Voor volgend jaar moeten we harder trainen willen we aan de top meedoen. Wij hebben het in ieder geval naar ons zin gehad en zijn blij dat we na een jaar stilzitten weer mee mochten doen aan deze wedstrijden! Tot volgend seizoen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter