Na in 2019 gepromoveerd te zijn van de derde naar de tweede divisie mochten we hier eindelijk aan deelnemen na een jaar stilgezeten te hebben. Op 14 augustus om 14:30 klonk het startschot voor onze eerste wedstrijd van dit seizoen, een OD (Olympic Distance) in Almere Duin. In 2021 bestaat het seizoen uit drie wedstrijden, normaal gesproken zijn dit er vijf, maar omdat er veel wedstrijden niet door kunnen gaan, zijn er twee wedstrijden geschrapt. Martin Kerkvliet, Jeroen Went, Niels Baron en Jeroen van der Valk waren de eerste deelnemers voor dit seizoen.

Met 80 man en 22 teams stonden we aan de start voor de eerste wedstrijd dit seizoen en voor het eerst in de tweede divisie. Het waait hard, in de wisselzone zijn de hangende fietsen aan het dansen op de wind. Nu maar hopen dat ze niet van de rekken afwaaien. Zwemmen in het ijmeer, twee rondes van 750m en een korte landlap. Het water was wild, veel golven en uitdagend, voormal met zo’n sterke competitie. Bij de start was het uitkijken, er lagen namelijk stenen in het water. Goed opletten bij de start dus, anders al meteen een blessure aan je teen! Daarom besloten we maar achterin het veld te starten zodat we gecontroleerd het water in konden. Na een klein half uurtje zat het zwemmen erop, door naar het fietsen.

Elke deelnemer van de triathlon van Almere hoopt altijd dat de wind gunstig staat op de dijk. Helaas voor ons hadden we een heen-en-weertje op de dijk. Dit betekende wind en wind tegen! Wind mee kon je ontspannen tegen de 50km/u aan fietsen en wind tegen hard werken om de 30km/u te halen. Het fietsparcours bestond uit twee rondes van 20km, waarvan eerst 10km wind mee en daarna 10km terug de tegenwind in. Na iets meer dan een uur konden we dit gedeelte afvinken en op naar het laatste onderdeel.

10 km lopen is het laatste onderdeel, 4 rondes van 2.5km. Tijdens het looprondje kwam je van alles tegen, asfalt, een beetje zand, heuveltje op, grind, een heuveltje af, door de bosjes heen en terug naar het asfalt voor de volgende ronde. Na een minuut of 40 hardlopen kwam dan eindelijk de finish in zicht om de eerste wedstrijd te finishen dit seizoen.

Het divisieteam kan met een tevreden gevoel terugkijken naar de eerste wedstrijd van 2021. Met een 16de plaats als team van de 22 teams kunnen zij zich redelijk “handhaven” in de tweede divisie. Handhaving is het doel voor dit jaar door de blessures de afgelopen twee jaar. Op 5 september is de volgende uitdaging, een sprint triathlon in Amersfoort.

Over de auteur

Laat een antwoord achter