TVB Jaarplan: Klik hier voor het jaarplan, klik hier voor uitleg over periodisering

Dag Tijdstip Activiteit & Locatie
Maandag 19:00 – 21:00 Buiten zwemmen, 19:00 omkleden 19:15 zwemmen verzamelen bij Como & Co (vanaf 21 mei t/m september)
Dinsdag 21:15 – 22:15 Zwemtraining, De Waterkanten te Lisse
Woensdag 19:15 – 20:45 Looptraining, Spartaan Lisse (24-4-2024 t/m 31-8-2024 in de oneven weken combitraining (fiets/loop))
Donderdag 19:00 – 21:00 Buiten zwemmen, 19:00 omkleden 19:15 zwemmen verzamelen bij Como & Co (vanaf 24 mei t/m september)
Vrijdag 19:45 – 20:45 Zwemtraining, Binnenzee te Noordwijk
Zaterdag 09:00 – 12:00

09:30 – 12:00

Racefiets, Como & Co – Noordwijkerhout

ATB, Como & Co, oktober tot maart

Zondag 9:00 – 10:15 Gezamelijke duurloop, Como & Co – Noordwijkerhout

Alle trainingen zijn zodanig dat normaal gesproken alle niveaus kunnen mee doen en staan onder leiding van gediplomeerde trainers.

Zo zijn er op tijdens de zwemtraining banen beschikbaar op niveau, zodat er zowel voor zwemmers die de borstcrawl nog niet (helemaal) beheersen als voor de doorgewinterde lange afstand zwemmer een prettige groep te vinden is. Wanneer er buiten gezwommen gaat worden maken we gebruik van een uitgezette boeien ronde van ca. 1000 meter die 1 of meerdere malen gezwommen kan worden. Uiteraard is voor de zichtbaarheid een badmuts verplicht en houden we elkaar in de gaten.

Bij de looptraining op de baan worden er zowel tijdens het inlopen buiten de baan, het programma op de baan en de boslopen zomers ook ruim rekening gehouden met de verschillende niveaus en trainingsbehoeftes.

Wanneer er in het voorjaar een combinatie training (lopen en fietsen) op het programma staat is er altijd de mogelijkheid voor de niet fietsers om een gewone looptraining af te werken

Het tempo van de duurloop op zondag is zodanig dat ook de mindere lopers hier een prettige training aan hebben. Voor diegene die wat verder en/of wat sneller willen is er altijd wel een ander groepje te vinden.

Voor de fietstrainingen op zaterdag (race of ATB) wordt wel verwacht dat iemand redelijk kan fietsen om het tempo niet te veel te drukken. Hier staat het samen uit en samen thuis principe hoog in het vaandel en houden wanneer nodig de sterkere fietsers de wat mindere fietsers uit de wind.

Twee maal per jaar wordt er op de wielerbaan in Alkmaar gefietst en ook hier zijn diegene die nog geen baan ervaring hebben van harte welkom en zullen een goede begeleiding ontvangen bij hun vuurdoop op de baan.

De schaatstrainingen gedurende de winter maanden staan net als alle andere trainingen open voor zowel beginners als geoefende schaatsers en is de training erop gericht om iedereen beter te leren schaatsen.

Trainers

Mark de Jong Triathlon trainer en trainingscoordinator
Bart Molenaar Fiets trainer
Dennis Jansen Triathlon trainer
Jan Mens Triathlon en schaatstrainer
Rob Wijfjes Triathlon trainer
Danny Ruigrok ATB Trainer
Charles Wessels Assistent triathlon trainer
Ellie Homma Assistent triathlon trainer
Leo Kruik Assistent triathlon trainer
Walter van Leeuwen Assistent triathlon trainer
Cees van der Valk Assistent triathlon trainer
Jose Weel Assistent triathlon trainer