Al 6 weken kom ik ( Mark ) het huis bijna niet uit. Op een enkel kort ritje in de ochtend of avond verrijd ik mijn trainingskilometers op mijn zolderkamer. Afgelopen weken deed ik dat via een Zwift Meetup met een vriend van mij, samen maar toch alleen. Uren je in het zweet werken, maar geen meter vooruit komen.

Samen met clubgenoten sporten zit er ook al 6 weken niet in en dat is best lastig.

Als input voor de bestuursvergadering kwam ook de vraag naar een TVB Zwift Groepsrit. Leuk! Het idee was er, nu doorpakken. En als je dan toch gaat maar meteen hoog inzetten, 100km.

Voor deze eerste sessie stonden er zowaar al 8 TVB-ers in de startblokken ( + nog 3 wildcards ): Erica, Brian, Bas, Rutger, Remco aka Ramon Zarate, Peter, Niels en ikzelf.

Zoals altijd bij een eerste keer liepen we tegen wat kleine probleempjes aan. Rutger was net iets te laat gestart en lag bij voorbaat al achter. Dat werd even volle bak aan om de groep bij te halen. Bas had klachten dat het elastiek bij hem niet werkte en dat hij ook flink moest trappen om bij te blijven. Toen Rutger eenmaal bij was ( de Tour wacht op niemand ) en dacht dat hij even kon uitbollen, had ook hij hier last van. Vreemd dacht ik, ik had al wel vaker een Meet up gedaan met ‘Keep it together’ en nooit echt klachten gehoord. Na een tijdje zag ik Bas in razende snelle aero houding op zijn virtuele TT-fiets voorbijkomen. Aha! Ook Rutger bleek zijn beste digitale triatlon-fiets van stal te hebben gehaald. Tja ook in Zwift geldt de regel: ‘triatleten stayeren niet’ dus vandaar dat het even niet werkte. Na een klein intermezzo in te hebben gelast voor een razendsnelle fiets wissel ( we blijven triatleten hè ) konden we als groep door.

Peter kon 30km bijblijven. Bas was samen met zijn zoon dinosauriërs op het parcours aan het spotten en stopte na 1,5 uur in het zadel. Brian kon nog een kwartier langer door.

Met de overgebleven 5 TVB-ers reden we rondje na rondje. Elke ronde probeerde de groep sneller de Titans grove KOM op te knallen en bleef lukken, tót de laatste ronde.  


Voor een aantal was het zelfs de eerste 100km indoor, gedeelde smart is halve smart. Volgende week weer, andere route, zelfde tijd. Kom op tijd en selecteer de racefiets! 😉


Sportieve groet Mark

Over de auteur

Laat een antwoord achter