Nieuws vanuit het loopfront..

Sinds een groot aantal jaren maken we voor het lopen gebruik van trainingniveau’s om de intensiteit van de training te benoemen en de intervals hierop af te stemmen. Met ingang van woensdag 17 april aanstaande gaat dit veranderen en zal er uitsluitend gebruik gemaakt worden  van de Zoladz-test als basistest voor het vaststellen van de 5 trainingzones voor het hardlopen. De trainingen zullen worden vertaald aan de hand van de intensiteitstabel van de NTB (of eigenlijk het NTC) zoals vermeld in het maart-nummer van Triathlon/duathlon Sport.

Woensdag 10 april aanstaande zal er wederom gelegenheid zijn om een Zoladz-test te doen om de niveaus vast te stellen en te kijken of er t.o.v. een eerdere test progressie is geboekt. Voor een Zoladz-test is gebruik van een hartslagmeter noodzakelijk.

Vanaf woensdag 17 april zal de zomercyclus weer van start gaan en wordt de looptraining op de baan afgewisseld met een combinatietraining en een looptraining in het bos. We beginnen woensdag de 17e met een combinatietraining. De gehele cyclus is te vinden in de jaarplanning van onze vereniging, maar ik zal ook afzonderlijk evenementen aanmaken zodat iedereen weet wanneer welke training wordt gegeven.

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter