Lieve TVB-leden en familie & kennissen hiervan,

Ik ga in juli naar Kenia met 20 mede studenten om daar vrijwilligers werk te doen met Pamoja Kenia. Deze stichting is opgericht door studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Via de International Sport Alliantie (de specialist in Nederland op het gebied van het gebruik van sport als middel) zijn tweedejaars studenten van de opleiding Sport Management & Ondernemen in 2011-2012 in contact gekomen met A-Step (African Sports&Talents Empowerment Program).

A-Step is een jonge en ambitieuze organisatie opgericht in 2006 door jonge sporters in Kenia. A-Step werkt aan een betere toekomst voor de lokale gemeenschap in Eldoret. Zo organiseren en coördineren ze evenementen samen met de lokale gemeente en (inter)nationale organisaties. De doelen van A-step zijn:

  • Voorkomen van jeugdige schoolverlaters in de lokale gemeenschap
  • Talentontwikkeling voor kansarme jongeren
  • Stimuleren van goed burgerschap
  • Leren van normen en waarden door inzet van sport
  • Stimuleren van sociaal gemeenschappelijke verantwoordelijkheid
  • Voorkomen van jeugdgeweld

Wij zijn het hele jaar bezig met geld op halen zodat wij het buurthuis af kunnen maken en grond kunnen kopen voor deze stichting. Wij halen het geld op door heel veel verschillende sportevenementen te organiseren.

En nu organiseren wij voor Triathlon Vereniging de Bollenstreek een bootcamp voor alle leden, familie en kennissen van de leden! Deze bootcamp vindt plaats op zondag 26 juni om 09.00 in de duinen. We verzamelen bij de Stay Okay in Noordwijkerhout. De bootcamp is voor alle leeftijden en duurt ongeveer anderhalf uur. Het wordt een leuke ochtend met veel plezier en sporten op je eigen niveau maar het gaat natuurlijk ook om de kinderen in Kenia. Dus vragen wij een bijdrage van €7.50 p.p. om mee te doen aan de bootcamp.

Om een inschatting te maken hoeveel spullen/studenten ik nodig heb, zou ik het fijn vinden om van te voren een mailtje te krijgen als je mee wilt doen en met hoeveel je er bij bent. Dit mailtje kun je sturen naar: annevantol@hotmail.com

Ik hoop jullie op zondag 26 juni allemaal te zien in Noordwijkerhout!

Groetjes Anne

Over de auteur

Geboren en getogen in Voorhout. Tot mijn 25e gevoetbald bij Foreholte. Daarna een aantal jaren hardgelopen bij Atletiek vereniging de Bataven in Leiden. In 1999 lid vd Triathlon Vereniging geworden om in 2000 Almere te volbrengen . Vanaf 2009 het weer echt opgepakt door regelmatig/veel te trainen en wedstrijden doen. Lekker met clubgenoten genieten van de sport.

Laat een antwoord achter