Div_Spijkenisse

Triathlon Spijkenisse  – 3e divisie

 Afgelopen zaterdag stond alweer de 4e wedstrijd van de 3e divisie triathlon op het programma. Een OD in Spijkenisse dit keer. Het sterrenteam dat ging starten voor TV de Bollenstreek bestond dit keer uit Jisk, Nico en Alex. Jordi maakte het startende kwartet compleet.

Na een voorspoedige reis, met wat kleine omzwervingen in de buurt van Rotterdam, kwamen we ruim op tijd aan in Spijkenisse en om 12:00 uur klonk het startschot.

Zoals verwacht nam Alex vanaf de allereerste meter het heft in handen. Met een kleine  4 minuten voorsprong op de nummer 2 klauterde hij het water uit. Zoals hij zelf vooraf al aangaf; ‘Die extra 500m zwemmen is wel lekker, daar kan ik nog flink wat tijd pakken.’

Eenmaal op de fiets bleek al snel dat hij niet alleen redelijk goed kan zwemmen. Aangemoedigd door de motorrijder die voor hem uitreed, gaf hij het complete veld het nakijken. Waar Jisk, Alex al eens ‘half mens, half motorboot’ noemde, vind ik na het zien van deze wedstrijd ‘half motorboot, half pantserwagen’ meer op zijn plaats.

Intussen waren de andere teamleden ook lekker aan het fietsen. Nico reed lekker door en kwam in een groepje vooraan in de wedstrijd van de fiets. Jisk en Jordi zaten daar een paar minuutjes achter.

Uiteraard was Alex inmiddels als koploper al lang en breed begonnen aan het afsluitende onderdeel.

Pas na een kilometer of 5 moest Alex capituleren en zijn leidende positie afstaan. Nico was inmiddels begonnen aan een indrukwekkende opmars, welke eindigde op de 4e plek. De ‘oude’ krijger was er zelfs in geslaagd om Alex naar de 5e plek terug te dringen. Ook Jisk liep als vanouds lekker door, wat resulteerde in een 12e plek. 3 man in de top-12.

Jordi ondervond ondertussen aan dan lijve dat regelmatig trainen best een wezenlijk onderdeel is om een fatsoenlijke wedstrijd te draaien en eindigde op een 22e plek. Voor de puntentelling tellen echter alleen de 1e 3 atleten, dus er was geen man overboord.

Sterker nog, bij de prijsuitreiking bleek dat we als team het beste gepresteerd hadden en konden we een 1e plaats bijschrijven op ons resumé. In Oss diende wij de eerste plaats nog te delen.

De laatste wedstrijd is in Amsterdam op 26 september om 15.30u, in de vorm van een team-relay. Op dit moment staan we 2e in de rangschikking. Dit is een plaats die recht  geeft op promotie naar de 2e divisie. Nog eenmaal alle zeilen bijzetten in Amsterdam en de promotie is een feit.

Kom onze jongens aanmoedigen.

 

Over de auteur

Geboren en getogen in Voorhout. Tot mijn 25e gevoetbald bij Foreholte. Daarna een aantal jaren hardgelopen bij Atletiek vereniging de Bataven in Leiden. In 1999 lid vd Triathlon Vereniging geworden om in 2000 Almere te volbrengen . Vanaf 2009 het weer echt opgepakt door regelmatig/veel te trainen en wedstrijden doen. Lekker met clubgenoten genieten van de sport.

één antwoord

Laat een antwoord achter