Het lag al voor de hand  maar toch. Vandaag was de laatste wedstrijd van de 3e Divisie Zuid.

In Amsterdam, op en rond de BosBaan moesten onze jongens een estafette triathlon volbrengen met extreem korte afstanden. 250m zwemmen, 5km fietsen en afsluiten met 1km lopen.

Dat is niks zou je zeggen. Dat kan iedereen. Maar de praktijk is toch anders.

Ed was de starter van het team. Hij kwam als 3e uit het water, na een mindere wissel, kwam hij met fietsen goed voor de dag, nog even een kilometer afraffelen en dan voor dood aan te komen om nog net Alex een handklap te geven. Dit was zwaarder dan de halve van Almere was zijn tekst, nadat hij 5 minuten moest bijkomen.

Alex haalde met zwemmen gelijk een paar atleten in, met fietsen en lopen blijf hij in het spoor en eindigde als 3e vlak achter nummer 2. Ook Alex vond het vreselijk zwaar.

Nico onze nummer 3 en derde in de wedstrijd  en haalde met zwemmen al snel nummer 2 in en had aan het begin van het fietsen de koppositie al overgenomen. Gezamenlijk kwam hij aan de finish van het fietsen maar met lopen liep hij 40sec uit.

Onze benjamin mocht het afmaken. Hij had een kleine voorsprong op de atleet van RTC  uit DenHaag. Met zwemmen leverde hij ietsje in, maar met fietsenDSC00925 bouwde hij zijn voorsprong weer uit naar 40sec. Toen wisten wij als toeschouwer dat de buit binnen was. En ja hoor, gezamenlijk konden de mannen over de finish komen. Wederom 1e. In het eindklassement 2e, wat een zeer verdiende PROMOTIE opleverde naar de 2e divisie.

 

 

 

 

Over de auteur

Geboren en getogen in Voorhout. Tot mijn 25e gevoetbald bij Foreholte. Daarna een aantal jaren hardgelopen bij Atletiek vereniging de Bataven in Leiden. In 1999 lid vd Triathlon Vereniging geworden om in 2000 Almere te volbrengen . Vanaf 2009 het weer echt opgepakt door regelmatig/veel te trainen en wedstrijden doen. Lekker met clubgenoten genieten van de sport.

4 reacties

Laat een antwoord achter