Na vorig jaar gepromoveerd te zijn van de 4denaar de 3dedivisie stond op 18 mei de eerste divisiewedstrijd op de planning. De wedstrijd in Almere Duin was een Team Time Trial sprint afstand (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen). Tijdens een Team Time Trial is het de bedoeling dat je in een team van vier leden deelneemt, de derde tijd telt voor de uitslag. Tijdens de wedstrijd is het toegestaan om bij je teamgenoten te stayeren, hierdoor is het dus mogelijk om in een treintje te rijden. De wedstrijd start je met alleen de deelnemers van je eigen team, elke 1.5 minuut vertrekt een team. Mark de Jong, Jeroen Went, Ed Went en Jeroen van der Valk waren de deelnemers aan deze wedstrijd.

Als TVB moedigen we elkaar vaak aan bij wedstrijden, maar een divisiewedstrijd voelt toch anders aan. Meedoen en erbij zijn, dat is wat je wilt. Je bent met meerdere mensen meer betrokken bij zowel de voorbereiding van een wedstrijd als de wedstrijd zelf. Er wordt samen getraind, tactieken besproken en je hebt samen één doel, namelijk een zo goed mogelijk resultaat. 

Wij waren het eerste team in de derde divisie welke van start mocht. Het zwemmen ging Ed gemakkelijk af en Mark kon mee, Jeroen Went moest zijn best doen om bij Mark in zijn voeten te blijven zwemmen en aan het eind van de 750m heeft Jeroen vd Valk een klein gat moeten laten. 

Op de fiets hebben de andere teamleden op Jeroen gewacht zodat er met zijn vieren verder gefietst kon worden. Het fietsonderdeel bestond uit twee ronden van 10km. Na ongeveer driekwart van de eerste ronde was het voor Jeroen Went lastig om het wiel te houden. Na kort overleg tussen de andere teamleden is besloten om door te fietsen en Jeroen achter te laten. Kort daarna kreeg Mark een lekke band. Hierdoor leek het alsof de wedstrijd voor het team afgelopen was. Terwijl Mark aan de kant stond kwam Jeroen Went eraan en is Mark verder gegaan op zijn fiets. De andere twee teamleden hebben op Mark gewacht en zijn daarna met zijn drieën verder gefietst. 

Het looponderdeel ging als een speer. Tijdens het lopen is veel tijd goedgemaakt op de concurrentie. Na het drama op de fiets was de gedachte dat het team ergens onderin de uitslag te vinden zou zijn. Niets was minder waar, de finishtijd van 1:09:02 was goed voor een achtste plek en een minuut verwijderd van het podium. Dit geeft goede hoop voor de volgende wedstrijden, er zit dus meer in dan een achtste plek bij de volgende wedstrijden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter