DSC01022Vandaag was de aftrap van de Landelijke Triathlon 2e divisie Zuid seizoen 2016.

Om 14.00u was de start van de teamtriathlon voor de TVB-ers. Aan de start stonden Franck, Jordi, Nico en Jisk.

Gezamenlijk zwemmen, Franck op kop en de anderen erachter aan. Het was een mooi treintje en na 6.40u kwamen de mannen alweer uit het bad na 475m te hebben gezwommen.

Rennend naar de wisselzone. En dan fietsen op het heuvelachtige parcours. Wederom Franck op kop, afgewisseld door Jisk. Jordi niet geheel fit en Nico moesten en konden gewoon volgen.

Voor de aanwezigen TVB toeschouwers was niet mogelijk om te zien op welke plaats de mannen reden, alleen maar aanmoedigen dat het goed ging.

Gelukkig hadden ze geen regen, hagel en sneeuw tijdens het fietsen. Dat was met het zwemmen en lopen namelijk wel het geval.

De afsluitende 5km loop was ook heuvelachtig. De tactische race was kwam goed uit. Franck zijn knechtenwerk zat erop, nu moesten Jisk, Nico en Jordi het klusje klaren. Jisk de aanjager, zorgde ervoor dat Nico en Jordi bijbleven en gezamenlijk finishten, slechts enkele seconden boven het uur.

Uiteindelijk werd de TVB 5e in het eindklassement. Een goed begin.

 

 

 

Over de auteur

Geboren en getogen in Voorhout. Tot mijn 25e gevoetbald bij Foreholte. Daarna een aantal jaren hardgelopen bij Atletiek vereniging de Bataven in Leiden. In 1999 lid vd Triathlon Vereniging geworden om in 2000 Almere te volbrengen . Vanaf 2009 het weer echt opgepakt door regelmatig/veel te trainen en wedstrijden doen. Lekker met clubgenoten genieten van de sport.

2 reacties

Laat een antwoord achter