Triathlon Vereniging de Bollenstreek nodigt alle sportievelingen uit om deel te nemen aan de triathloncursus voor beginners. Deze cursus wordt gehouden in de aanloop naar de triathlon van Noordwijkerhout op zondag 1 juli.

De cursus gaat in de eerste week van mei van start en bestaat wekelijks uit drie trainingen. Deelnemers worden begeleid naar het voltooien van een achtste triathlon die bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Een sportieve, maar haalbare uitdaging voor iedereen die in de weken voorafgaand aan de triathlon goed traint.

Triathlon Vereniging de Bollenstreek wil duidelijk maken dat iedereen welkom is tijdens de triathloncursus. Ook mensen die nog geen ervaring hebben met de sport of die wellicht een van de drie sporten helemaal niet beheersen zijn meer dan welkom. In totaal zijn er vijftien plaatsen beschikbaar. De cursus – en onze vereniging – staat dus ook open voor mensen die bijvoorbeeld nog nooit hebben gezwommen.

Om het in de woorden van de huidige trainer samen te vatten. “Toen ik ooit met triathlon begon, kon ik niet eens 50 meter zwemmen. Elke maand sluiten mensen zich bij onze vereniging aan die een onderdeel nog niet onder de knie hebben, wij zijn er als vereniging voor om deze mensen te helpen.”

Trainingen

De cursus bestaat wekelijks uit drie trainingen. Det nadruk van de trainingen ligt op het voltooien van de sprint triathlon van Noordwijkerhout op zondag 1 juli. De cursus duurt in totaal acht weken. Deelname is ook mogelijk voor mensen die niet alle acht de weken aanwezigkunnen zijn, maar wel graag in groepsverband naar de triathlon van Noordwijkerhout willen trainen.

Kosten voor deelname aan de cursus bedragen inclusief de inschrijving voor deelname aan de triathlon van Noordwijkerhout €40,-. Intotaal is er plaats voor vijftien cursisten. De cursus start op 1 mei.

Meer informatie is te krijgen bij trainer Dirk Hus. Bij hem is het ook mogelijk om je op te geven voor de cursus. Je kan Dirk bellen op 06-13476291 of mailen naar dirkhus@gmail.com.

Over de auteur

Laat een antwoord achter