De tweede traditionele Klassieker staat weer op de agenda: Lisserbroek – Kinderdijk

page1image3909728

– Lisserbroek via een prachtige landelijke route (ong 180 km). Het programma voor deze dag is als volgt:
Datum: donderdag 30 mei 2019
Vertrektijd: 7.00 uur

Verzamelplaats: Lisserbrug net over de Ringvaart in Lisserbroek bij bakker Den ButterAfstand: ongeveer 180 km, mag het een ietsje meer zijn?!
Stops: Haastrecht (50 km.) voor koffie met gebak, lunch Krimpen a/d Lek (110 km.) en de nodige plas- en foto-stops.

Ravitaillering: zelf eten/drinken/geld meenemen. NB: hele afstandsrijders schiet ik alles voor en rekenen we af na de lunch voor koffie/gebak, pont en lunch
Lunch: Bart Molenaar regelt halverwege in de buurt van Krimpen a/d Lek een eenvoudige lunch bij het inmiddels bekende De Loet.

page2image8101568

De route voert langs autoluwe wegen en fietspaden. Er worden kilometers gemaakt dus ….. rijden we niet de kortste weg. Via veel mooie watertjes en een fris groene omgeving rijden we onder andere langs de riviertjes de Drecht, Kromme Mijdrecht, Hollandse IJssel en de Vlist. Na het oversteken van de Lek via het “Pontje Schoonhoven” rijden we via de 3 prachtige molens bij Groot Ammers naar de Graafstroom.

page2image10116064

Deze volgen we tot uiteindelijk het verste punt: het hierboven genoemde Kinderdijk met zijn vele fraaie molens (Unesco Werelferfgoed).
Op het fietspad aldaar gaan we heel rustig laverend tussen de vele toeristen door op naar het pontje over de Lek. Wees een heer/dame in het verkeer en geniet van de oer- Hollandse horizon!!

De terugweg zal bedacht worden door Bart Molenaar. Ook hier valt vast weer iets moois van te maken.

Verwachte aankomsttijd thuis op de Botterstraat in Lisse om 16.00 uur voor eventueel een biertje met snack bij Pier en Carien in de tuin of anders binnen!!

Pontje Lekkerkerk

Aanmelden via onderstaand mailadres of 06 of via deze website (evenementen) ivm de te bestellen appelgebak bij café Over de Brug in Haastrecht en het aantal te reserveren plaatsen voor de lunch halverwege bij De Loet. Vegetariër, graag melden!

Wie er om 7.00 uur staat, gaat mee. Ben je te laat dan heb je pech, of rijd je het vuur uit je sloffen om ons in Haastrecht bij het café/hotel “Over de Brug” alsnog te treffen.

Om ongeveer 10.00 uur zitten we daar aan de koffie met …..
Veiligheid: geen sprintjes en brede waaiers, 2 aan 2 en de minder sterke fietsers krijgen

alle ruimteJ
Groetjes en tot 30 mei !!
Bart en Pierre
06-13356721
E-mail: pierre.wassenaar@gmail.com

Over de auteur

Laat een antwoord achter