Op donderdag 12 mei start Triathlon Vereniging de Bollenstreek met de Start2tri beginnerscursus. Tijdens deze 8 weken durende cursus worden de deelnemers klaargestoomd voor de 1/8e Triathlon van Noordwijkerhout die op zondag 3 juli wordt georganiseerd.

De Start2tri beginnerscursus is er voor iedereen die altijd al een triathlon heeft willen doen, maar aarzelt om de eerste stap te zetten. Dankzij de professionele begeleiding van Triathlon Vereniging de Bollenstreek krijgen ook deelnemers met beperkte ervaring de kans om met optimale voorbereiding aan de start van de Triathlon van Noordwijkerhout te verschijnen.

De cursus start op donderdag 12 mei in zwembad de Schelft in Noordwijkerhout. In totaal worden er drie trainingen per week aangeboden:

  • woensdag: looptraining van 19.15 tot 20.45 uur op de atletiekbaan van Lisse
  • donderdag: zwemtraining van 20.30 tot 21.00 uur in zwembad de Schelft in Noordwijkerhout
  • zaterdag: fietstraining van 09.00 tot 10.30 uur in de Bollenstreek

Tijdens de cursus worden de deelnemers voorbereid op de 1/8e Triathlon van Noordwijkerhout op zondag 3 juli. Hiervoor moet de deelnemer 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Uiteraard krijgen de deelnemers ook advies over andere aspecten van de voorbereiding, zoals juiste voeding en uitrusting. Minimumleeftijd voor deelname aan het evenement is 14 jaar.

De kosten van de Start2tri beginnerscursus bedragen 70 euro per deelnemer, dit bedrag is inclusief het inschrijfgeld voor de Triathlon van Noordwijkerhout waar naartoe gewerkt wordt. De organisatie heeft slechts tien startplekken vrijgehouden voor de cursus, wees er dus snel bij.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Mark de Jong: markteunis@gmail.com of tel. 0634862988.

Over de auteur

Laat een antwoord achter