Wij kregen van triathlon vereniging de Zijl een uitnodiging om deel te nemen aan de 100x100m zwemmen. Na een enkele mailwisselingen om de activiteit met regels in bezit te krijgen, druppelden de aanmeldingen binnen.

Maandagavond moest het gebeuren. Althans eigenlijk alleen voor Niels, hij had zijn zinnen op de 100x100m gezet. Dus 10km zwemmen. De anderen Franck, Jeffrey, Ed, Jisk, Rianne, Martin, Mark, Henrie en ik hebben wat lager ingezet, hoeveel dat wisten wij niet.

Om 19.00u startte Niels met nog 25 anderen, waaronder een 72-jarige voor de 100x100m. Iedere 2minuten starten voor een nieuwe 100m. Niels begon net onder de 1.30 op kop van zijn baan. Het zag er prima uit. Na 40min had hij er 2km opzitten, toen gingen wij ons voorbereiden.

Het zwemcomplex de Zijl heeft 2 baden, wij gingen naar het andere bad. Gelukkig hadden ze ons in 2 banen naast elkaar gezet. Om 20.00u gingen wij van start. Relaxed begonnen wij met 1.40 zodat wij 20seconde rust hadden voor de volgende 100m. En dit maar herhalen en herhalen. Na 1 km nam Rianne de kop van mij over. En even later hebben wij Henrie uit de andere baan (zij zwommen iets harder) gevraagd om bij ons te komen zwemmen. Gelukkig deed hij dat, en wel voor 4,5km. Het was onderhand 22.00u (Mark en Jisk waren al gestopt ) en ik vond het ook welletjes. 6km gezwommen in 2uur.

De andere baan ging nog 20min door, ook Henrie en Rianne verkasten naar de baan met Franck, Jef en Ed. Gezamenlijk maakten zij de 7km vol.

Ik kon nog snel even bij de finish van Niels kijken. Hij zwom nog steeds rond de 1.30, maar had nu een gangmaakster voor zich. Om nu 10km op kop te zwemmen is weer een beetje teveel van het goede.

Na gedoucht te hebben nog even een drankje in het clubhuis van de Zijl en toen moe maar voldaan naar huis.

De Zijl bedankt voor de leuke ’training’.

Volgend jaar zijn wij er weer bij.

Vandaag ‘lekker’ ‘uit’zwemmen tijdens de laatste zwemtraining van het jaar. Alle deelnemers van gisteren voelden het nog wel aan hun spieren.

 

Walter,

 

 

Over de auteur

Geboren en getogen in Voorhout. Tot mijn 25e gevoetbald bij Foreholte. Daarna een aantal jaren hardgelopen bij Atletiek vereniging de Bataven in Leiden. In 1999 lid vd Triathlon Vereniging geworden om in 2000 Almere te volbrengen . Vanaf 2009 het weer echt opgepakt door regelmatig/veel te trainen en wedstrijden doen. Lekker met clubgenoten genieten van de sport.

Laat een antwoord achter