Mart_EllyRondje Rotterdam gewoonweg een beleving!

Met prachtig weer vertrokken we met een flinke groep om 09:00 uur

bij Como & Co, het Rotterdams avontuur tegemoet.

Twee aan twee reden we via Noordwijk langs de “katteker” naar Rijnsburg en doken Leiden rechts-onderdoor voorbij. Vanaf dat moment was je mij al kwijt.

Geen idee waar ik was maar Ben reed relaxed voorop dus genoot ik van de nu al mooie plekjes waar hij ons langs leiden en het gesprek op dat moment met Remco en liet het maar over me heen komen.

Toen we achter Wassenaar uitkwamen herkende ik dit deel van de route.

Aha, dacht ik, zie je wel, nog een seizoen mee toeren en ik ken een aantal routes reproduceren een prettige gedachte.

Kan ik ook eens wat meer voorop rijden zonder de “stress” van moeten we hier nu links, rechts of rechtdoor. Natuurlijk is het me ook al gebeurd dat ik de groep moesten inhalen omdat ze net de andere kant op stuurde. Nu ik er over nadenk het overkwam me vaak als ik met Remco voorop reed hmmm… hoe zou dat nou kunnen ;-).

We kwamen op het punt dat de groep splitste Cees en Henrie en wie nog meer…? maakte een kortere ronde i.v.m. hun training schema. Maar niet voordat we even op de foto gingen. We blokkeerde gelijk de brug maar iedereen die voorbij wilde was relaxed en de foto werd zelfs nog even door een voorbijganger gemaakt. Zie je wel ons plezier als TVB straalt op andere mensen af!

Den Haag diende zich daarna snel aan of heb ik een stukje gemist? Het was ook zo een mooi stukje. We reden langs het water met mooie huizen en opvallend waren de enorme hoeveelheid roeiers. Een, twee, vier en zelfs 8 mans ranke boten doorkliefde met gesynchroniseerd slag het water. Een mooi gezicht die rust en kracht bij de roeiers, Een prachtige sport als je de techniek zo beheerst al hen op het water die voorbij gleden.

Het werd drukker en drukker we reden de stad in de gemiddelde snelheid? Ach vergeet die maar even, geniet van de leuke rit.

Goed opletten op de grote kruispunten en rekening houden met de gewone fietsers de stad ontwaakte zo langzamerhand op dit tijdstip. Na Den Haag nam Piet afscheid van ons en vervolgde we de weg, op naar Rotterdam.

We kruiste door Rotterdam, een stadsrit te grappig! Verbaasde gezichten vanaf de stoep, mensen die ons toejuichte toen we lang zoefde. Een oude vrouw leunende tegen de deurpost, een plek waar ze waarschijnlijk altijd stond gezien de slijtage van de verf op de deurpost kon het niet allemaal volgen. Het koppie ging zo snel van links naar rechts en ze had zo te zien moeite met focussen, hoop dat ze er geen blessure aan over heeft gehouden.

Het was echt opletten geblazen, auto’s die niet lekker stonden geparkeerd, fietspaden die opgebroken waren en nog meer van dat soort “hindernissen”. Gelukkig hielden we elkaar scherp door tijdig te  roepen, zwaaien en te waarschuwen, af en toe tot vermaak van het stadse volk die zich lachend omdraaide.

De gouden wok, tjonge die had echt betere tijden gezien we scheurde er langs en natuurlijk was de Euromast niet te missen. De verbaasde gezichten van het team zal ik niet snel vergeten toen Ben zij “hier gaan we naar beneden we pakken de trap”, huuhhh??

rotterdam3

Ik waande me weer in de metro van Londen maar nu met mijn triatlon fiets op mijn schouder. Na een lange roltrap daalde we af om in een super lange tunnel uit te komen. Zo konden we onder het water door naar de andere kant. Natuurlijk moest die tunnel even getest worden en we stonden even flink op de pedalen.

 

Een bijzonder ervaring die ik niet had willen missen.

Na de roltrap naar boven aangekomen zag ik dat Ben even onderuit was gegaan maar het viel allemaal wel mee. Na een gesprek met een vrolijke rastaman tenminste hij had een fikse pet op dus… J gingen we richting de “Kuip”.

 

 

 

rotterdam4

Tja dat kon blijkbaar niet ander. Daar vlakbij aangekomen psfffffff… ja hoor een lekke band hmm waarom nu net daar?

Zo wachten op de brug verwisselde snelle handen het bandje en viel onze blik dat kon ook niet anders op de enorme Kuip. Dat gaf toch zag ik zo uit mijn ooghoeken bij enkele van de ritdeelnemers wat koude rillingen ondanks het mooie weer. Ik vroeg me af waarom.

 

Via de van Brienenoordbrug verlieten we Rotterdam en kwamen we weer op wat meer “vertrouwd” terrein.

Nu ging het richting Capelle aan de IJssel, kwamen we langs mooie watertjes en maakte een korte pitstop bij een leuk berendruk restaurantje.

Vanaf daar tikte de kilometers weer met een lekker tempo weg, “omarmde” we de dames in de kern van de groep en zo kwam Zoetermeer en daarna Leiden snel in het zicht.

Daar volgde weer een kleine splitsing van de groep en zo kwam ik na Voorhout het laatste stukje naar Noordwijk alleen te zitten en pedaleerde ik met een lekker tempo tevreden naar huis terug.

Ben bedankt voor een memorabele rit en mijn advies; als we hem nog een keer rijden maak even tijd vrij!!  De route is een te grappig tijdverdrijf op de fiets en de kilometertjes tikken lekker, bijna vanzelf weg :-))

Mart

Over de auteur

4 reacties

Laat een antwoord achter