Zaterdag 30 maart stond er weer een wedstrijd van de derde divisie op het programma. Namens de TVB hadden Nico, Jeroen, Alex en ik het genoegen om te mogen starten. Na een rit van zon 2 uur kwamen we aan in Weert. Ruim op tijd dus rustig aan in het zonnetje alle spullen uitpakken, bandjes oppompen en de startnummers ophalen.
Aangekomen in het parc ferme, waar deelnemers van de recreatieve serie voorbij schoten, werd alles klaar gemaakt voor de wedstrijd. Hierna even warmlopen, wetsuit aan en we waren klaar om te starten. Volgens het programma boekje zou elk team op basis van ranking naar voren worden geroepen voor de start. Dus stond ik lekker achteraan te wachten totdat dit het geval zou zijn. Opeens hoor ik mensen in het water springen en al opzwemmen naar de start. Shit! snel wat plaatsen voor gedrongen en tussen de mensen door zwemmend klonk al het startschot en lag ik midden in het gevecht. Alex(half mens/half motorboot) en Nico waren slim buitenom naar de start gezwommen en lagen vooraan. Ondertussen was ik al 3x mijn brilletje verloren en een paar slokken water verder.
Het eerste stuk was stroomafwaarts naar een boei waarna er gekeerd moest worden en tegen de stroming in terug worden gezwommen. Vlak voor het aankomen bij de boei zag ik dat Alex al een gat had geslagen met de concurrentie en solo tegen de stroom in ging. Voor mij stond het volgende gevecht te wachten waar er met 30 man op n vierkante meter werd gekeerd. Tegen de stroom in de groep waar Nico in zat gemist dus dan maar solo langs de kant terug zwemmen.
Aangekomen in het parc ferme was het al duidelijk dat ik ver achter lag. Alex lag dik aan kop en Nico zat daar een minuut achter. Daarachter met anderhalve minuut ik en Jeroen daar weer een minuut achter. Omdat dit voor mij de eerste kwart was startte ik voorzichtig en liet ik me een paar keer inhalen door de sterkere fietsers. Ondertussen was het weer er niet beter op geworden. Waar wij s ochtends nog in het zonnetje stonden brak het nu los met flinke regen buien en harde windstoten. Zware omstandigheden, heerlijk!
Dit gold niet voor iedereen. Op een stuk met wat scherpe bochten lag iemand in de kant en 200 meter verder op stond Alex met een lekker tube Shit!. Het was meteen duidelijk dat hij niet door kon en ik vervolgde mijn rit. Ondertussen was Nico nog een minuut op mij uitgelopen en zag ik Jeroen aan de overkant van het water lekker afzien. Laatste ronde nog goed drinken en opmaken voor het lopen.
Bij het losmaken van de schoenen voelde ik meteen al dat alles flink was afgekoeld. Geen gevoel meer in mijn voeten en vingers. Gelukkig was ik niet de enige, zo kreeg Nico hulp van een sportieve official met het losmaken van zijn helm. Alex was ook al in de wisselzone en had warme kleding aangetrokken. Met natte voeten proberen schoenen aan te trekken bleek ook geen succes, en het drogen met een natte handdoek al helemaal niet. Shit! weer een minuut verloren.
Gelukkig waren de benen nog fris, maar zonder gevoel in je voeten lopen is ook weer een ervaring op zich. Op dit onderdeel mezelf verbaasd met een 4e looptijd overall. Nico kwam met de ronde steeds dichterbij en Jeroen moest uitkijken dat hij niet over zijn tong struikelde zover hing dat ding uit zn mond! De laatste ronde ingaand liepen Nico en ik zij aan zij de speaker horen zeggen: De nummer 6, 7 en 8 liggen op 2 seconde afstand van elkaar. Dit deed mij besluiten door te lopen om nog een plekje proberen te winnen. Jammer genoeg was dit de sterkste loper van de dag en moest ik hem vlak voor de meet laten gaan.
Vooraf was het doel om bij Nico in de buurt te finishen en Nico zijn doel was om bij mij in de buurt te finishen. Allebei een goede wedstrijd dus. Jeroen was op zijn zwemonderdeel na ook zeer te vrede over de wedstrijd en kwam uiteindelijk als 25e binnen. Dankzij deze resultaten eindigden wij als 2e in het algemene klassement!! Al met al een top wedstrijd en een gezellige dag met de TVBers op stap. Ik kijk alweer uit naar 14 juni want dan staat Oss op het programma voor Jeroen, Walter en ik.
Groet, Jisk

Over de auteur

3 reacties

Laat een antwoord achter